I dag avgjøres Porsangers skjebne

0
Støysoner rundt et vindkraftverk på Sieidi / Skarvberget. (Illustrasjon: Bård Solem)

Angrepet på Finnmark.

I dag, i kommunestyret Porsanger, avgjøres Porsangers skjebne, skriver Eivind Salen fra Motvind på Facebook.

Salen skriver videre:

Samtlige kommuner i Norge ligger an til å få under 1 milliard kroner for vindkraft ETTER at tilskuddet til kommunene ble økt fra kun eiendomsskatt, til også å bli en liten sum produksjonsavgift og naturressursskatt. Det er – til orientering – under halvparten av det Norges suverent rikeste selskap, Equinor, fikk av avgiftene på nettleien, for å bygge de 11 idiotiske turbinene på Hywind Tampen (de fikk 2,3 milliarder av Enova, samlet budsjett kom på over 8 milliarder).

Finnmark skal ha mye mer enn 11 turbiner. De skal teppebombes. Det jomfruelige landskapet skal skjæres opp, veier skal gå i grus, stein skal sprenges og planter dø, så skal det settes opp hundrevis og kanskje tusenvis stålturbiner med svingende stenger over vår tids idioti og grådighet. Til sammen i grafen med prosjektene, blir det 1800 turbiner, på 5 MW, større enn de satt opp hittil i Norge (vanlig 4,2 MW).

Merk at det er ikke kunnskap de søker. Kunnskapen ønsker de å holde borte. Det er derfor det haster sånn. Motstemmene må ikke få slippe til. Det er derfor vi jobber dag og natt, akkurat sånn som man må gjøre når landet vårt blir angrepet, og det er akkurat det som skjer nå. Disse ødeleggelsene er evige.

Og de vil altså gå til å PRODUISERE den oljen og gassen vi liksom skal bli kvitt. Går det an å gjøre løgnen mer åpenbar?

I Porsanger er det Fremskrittspartiet som sitter med nøkkelen, og kan sikre at det blir nei. I Finnmark har Fremskrittspartiet skjønt det, og synes dette er noe stort tull. Men de blir presset med at de får penger, kommunen får penger, og regionen får kraft. Samtidig som den norske stat og statens største selskap, Equinor, tar all vannkraft produsert i Finnmark og halve Troms, til å produsere gass og kjøle den ned i flytende form, så får lokalt næringsliv beskjed om at det ikke er kraft nok.

Går det an å gjøre løgnen styggere?

Vær så snill FRP, og alle andre i kommunestyret i Porsanger, gjør dere selv og alle oss andre og hele verden en tjeneste: Si nei til denne løgnen. Be Fortum pelle seg tilbake til Finland, og la Nordkraft og NVE komme seg tilbake til kontorene sine og gjøre jobben sin som en samfunnstjeneste og en trygg, rimelig strømleverandør, som gir kraft og håp til lokalt næringsliv, og sender grønnkledde sjarlataner sørover.

Piera Jovnna Somby og Svein Lund skriver på steigan.no:

All vindkraftutbygging begrunnes nå med «det grønne skiftet», tolka som erstatning av fossilt brennstoff med fornybar energi. Vindkraftanlegget på Skarvberget er beregna til 200 MW. Det vil si at det i aller beste fall kan gi et bidrag til strømforsyninga på omlag 700 Gwh, forutsatt at det blir bygd ut annen energi som kan produsere når vinden ikke blåser. (Slik balanseenergi finnes ikke i Finnmark i dag.) Dette er omlag 5 % av dagens vindkraftproduksjon i Norge, 0,5 % av all strømproduksjon i Norge, 0,0023 % av verdens strømproduksjon og 0,00046 % av all verdens energiproduksjon, med andre ord en halv milliondel. Dette er det absolutte maksimum av dette anleggets bidrag til «det grønne skiftet», forutsatt at denne strømmen erstatter fossil brensel og at det ikke er noen utslipp ved utvinning, produksjon, transport og montering av vindkraftverket og de mineraler som inngår i det, og at naturinngrepa ikke fører til mindre karbonopptak og lagring. Problemet er at ingen av disse forutsetningene holder i praksis.

Forrige artikkelHuitfeldt-utnevnelsen: – Norge begynner å ligne på Italia
Neste artikkelJulian Assanges storinkvisitor
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.