Det handler ikke om Svein Østvik, Nettavisen 

0
Mediene førte an i fryktkampanjen

Eva Stenbro heter en som har kastet seg inn i debatten etter TV2s episoden “Hadde Svein rett?”, i serien “Norge bak fasaden”.

Av Margrethe Salvesen.

Svein Østvik representerer tusenvis av nordmenn, og det blir stadig flere av dem. Folk om ikke lar seg lure av de uvitenskapelige tiltakene og uforholdsmessigheten vi har vært vitne til de siste årene.  

Noen er likevel fortsatt sørgelig naive, og tviholder på et narrativ som slår mer og mer sprekker for hver dag. Det er nesten ironisk at Eva Stenbro er medieviter, når hun legger for dagen så liten kunnskap om medievirkeligheten.  

Faksimile fra Nettavisen

Les Eva Stenbro: Charter-Svein er ikke et offer

Det vil jeg begrunne i tre punkter:  

1. Eva Stenbro ber Svein Østvik om å levere en kronikk til redaksjonene, istedenfor å brenne et munnbind. Tror altså medieviter Stenbro at det er så enkelt? Det er så naivt at man må le. Det er tydelig at hun ikke kjenner til alle de velartikulerte akademikerne som har sendt kronikk på kronikk til ulike mediehus i Norge de siste årene, og blitt avvist. Hvorfor? Fordi deres synspunkter ikke passer til fryktpropagandaen vi ble servert 24//7 fra mars 2020 og framover.

2.  Eva Stenbro kjenner tydeligvis heller ikke til de utallige mailene som har blitt sendt journalister i norske mediehus med informasjon om internasjonale forskere på høyeste nivå, innen medisin som bør lyttes til når det gjelder både tiltak og vaksiner.  

Ingen av disse utallige mailene har nådd fram i redaksjonene. Hvorfor? Fordi det ikke passer den rådende oppfatningen som Stenbro og hennes venner i mediene støtter opp om og fordi mediene har sluttet å være samfunnets vaktbikkje. Isteden har de blitt myndighetenes pudler. Shame on you.  

3. Hva ønsker mediene, Eva Stenbro?

Clickbaits, kjendiser, skandaler. Ikke sant. Så her så Svein Østvik sitt snitt til å nå gjennom lydmuren, med en handling som kan sammenlignes med sivil ulydighet, slik vi kjenner fra blant annet Alta-saken, gule vester og bønder som nå protesterer i traktorkolonner mot myndighetene over hele Europa. Når man ikke når igjennom med en høflig, dannet henvendelse til mediene, som Stenbro er så naiv å tro at er mulig, i en verden hvor mediene tviholder på pandemi-propagandaen 24/7, så tyr man til en handling som får medienes oppmerksomhet.

Det var smart av Svein Østvik å brenne et munnbind, hvis hans mål var å få fokus på saken. For han personlig ble det en kostbar affære, han mistet som kjent levebrødet. Men han tok en for laget. Og det står det respekt av. For vi lever i en verden hvor FHI-direktør Camilla Stoltenberg til og med innrømmet at det var viktig å skremme folk. Og Eva Stenbro er tydelig en som har latt seg skremme og rive med i massepsykosen. Professor i psykologi Mathias Desmet fra Belgia har skrevet bok om dette. Anbefalt lesning for Eva Stenbro og hennes engstelige venner i mediene. Vi kunne fortsatt, men punkt 1, 2 og 3 viser noe av naiviteten og mangel på kunnskap om dagens medievirkelighet medieviter Eva Stenbro helt åpenbart legger for dagen.  

Så til vår tittel og påstand. Dette handler ikke om Svein Østvik  

Han representerer derimot tusenvis i Norge, og millioner verden over. Han representerer den fattige jenta i Afrika, som mistet dagens eneste måltid når skolene stengte ned på grunn av de uvitenskapelige tiltakene. Han representerer de hundretusenvis av hardtarbeidende mødre og fedre som ble tvunget til å stenge dørene på familebedriftene og aldri kunnet åpne dem igjen etter pandemien. Han representerer de som ble syke av streptokokk- og stafylokokk infeksjoner ved å bli påtvunget munnbind i timesvis, på skolene, på bussene og i alle offentlige rom. Dag ut og dag inn i et helt år.  Vi kjenner forøvrig til mennesker som ble liggende i koma i flere dager i Spania, etter bakterieinfeksjon på lungene på grunn av pålagt munnbind dagen lang. I mange land var munnbindkravene mye strengere enn i Norge. Barn ned i 6-års alderen satt på skolen i timevis uten å få nok oksygen i et helt år, på grunn av tvungen munnbindbruk. Det synes Eva Stenbro sikkert er helt greit. For myndighetene har jo bestemt det, og da er det nok riktig. Og det er ingen grunn til å slippe til fagfolk med andre synspunkter, ikke sant? Hold bare mikrofonstativet foran Espen R. Nakstad eller Camilla Stoltenberg, så er jobben i avisen eller TV gjort for i dag. Slik har norske journalister “jobbet” de siste tre årene.  

Hvorfor har ikke Eva Stenbro og hennes venner i mediene sluppet til alle kritiske leger og forskere som hele tiden har sagt at munnbind er skadelig og ikke har noen effekt? I dagens medievirkelighet ligger denne kunnskapen et tastetrykk unna. Både Svein Østvik og andre har i dag mulighet til å lytte til internasjonale størrelser innen medisin, som er en liga langt over Nakstad og Stoltenberg. De to er i bunn og grunn bare lydige helsebyråkrater i et lite land, som i all hovedsak gjør som de får beskjed om fra WHO, som har vært den organisasjonen som erklærte pandemien og fra start gjorde klart at de var “in charge” når det gjaldt tiltak (som TISK : testsing, isolering, sporing og karantene) og vaksiner.  

Hva vet Eva Stenbro og andre journalister i norske mediehus om internasjonal politikk? Om avtaler og partnerskap som er helt avgjørende for å forstå vår samtid. Har Stenbro satt seg inn i partnerskapet mellom World Economic Forum og FN/WHO?  inngått den 13. juni 2019. Her kan en opplysende artikkel i Aftenposten være til hjelp, med tittelen:  Når global helse blir business . Her kan vi lese følgende; I World Economic Forum finner vi partnere som Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Facebook/Meta, Google, Microsoft m.m. Disse aktørene ble ikke fattigere under pandemien, slik som de vi har nevnt over her.  Nei, verdens rikeste ble rikere under pandemien. Det er disse rikingene du gjør deg til talskvinne for Eva Stenbro, for du har ikke satt deg inn i de faktiske internasjonale maktpolitiske forholdene. Hvis vi ville være slemme kunne vi sagt nyttig idiot, men vi avstår fra det.  De som står bak selskapene, som sorterer under Big Pharma og Big Tech har holdt et jerngrep om pandemien. Aldri har legemiddelindustrien tjent så mange penger som på denne masseinjeksjonen. One size fits all. Verdens beste forretningside. Finn et produkt som alle tar. Vil de ikke så skal de. Frykt er som kjent svært effektivt.  

Og frykten har tydeligvis fått et godt grep om Eva Stenbro. Massepsykosen og propagandaen har virket som planlagt. Hvor er den rasjonelle hjernen? Det trengs ikke mer enn matematikk på ungdomsskolenivå, for å forstå hva det innebærer når FHI i anslo faren for å dø av korona til noe så lavt som 0,12 % , sitert i Aftenposten 1. desember 2020, med medianalder 84 år, som i årevis har vært vanlig levealder i Norge. Mens for de under 39 år, var faren for å dø av Covid 19 helt nede i  0.0022 % ifølge FHI.  Så hvor kommer all denne angsten fra? Er det en eksistensiell angst? Er det dødsangst?  

Hvis du opplever at det er viktig for deg å kunne stole på alle myndighetenes tiltak, så ta denne testen: Hvordan vil jeg oppleve det om det myndighetenes tiltak og vaksineråd er fullstendig feil? Hvis det frambringer ubehag av noe slag, bør man vurdere Ibsens ord:  

«Tar De livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar De selve lykken fra ham med det samme». De berømte ordene er en replikk fra Ibsens «Vilanden» fra 1884. Ordene er like aktuelle i dag.  

Har man et sykelig behov for å stole på de som til ulike tider innehar makten i et land, bør man vurdere hva slags verdier man tufter livet sitt på.  


Covid 19 var aldri Svartedauen. Ei heller spanskesyken, som du feilaktig sammenligne med. Det eksisterer kun i din fryktbaserte hjerne. Pust med magen. Vær litt logisk. Se på tallene. I det du tror var det livsfarlige pandemiåret 2020 var det underdødelighet  i Norge. Mens det etter Covid -19 injeksjonene kom, har vært overdødelighet. I 2022 var det en betydelig overdødelighet, på hele 11.5 % skriver FHI.  Det burde det vært fokus på i mediene. Skulle ikke Covid-19 injeksjonene alle ble påtvunget redde liv, og åpne samfunnet igjen?  

Så skriver du om skrekkbildene som har klistret seg fast på netthinnen din fra Bergamo, Italia. Har du ikke fått med deg at noen av kistebildene opprinnelig var fra Sicilla og flere år gamle? Og hvor vanskelig er det å legge inn bilder av en militærkonvoi og si at de frakter lik fra sykehusene. Eller å henvise til likbrenning i India, og si det er på grunn av Covid, mens likbrenning er en eldgammel tradisjon blant hinduer. Fra India ble det ogå vist bilder av folk i ambulanser som hev etter pusten, og igjen koblet til Covid. I ettertid viste det seg å være bilder og videoer knyttet til  en gasseksplosjon i området. I det hele tatt burde du som medieviter vite hvor enkelt det er å manipulere et narrativ slik man vil. Koble tekst og bilder, slik at ønsket effekt oppnås. Dødstallene som har blitt oppgitt på grunn av Covid er også under enhver kritikk, siden Covid kom på dødssertifikatet, selv om folk reelt døde av noe annet.  

Skulle ikke du og mediene heller bruke spalteplass på noen av 66 000 innmeldte skadene til Legemiddelverket? Hvordan har disse menneskene det, som fulgte myndighetenes råd og har fått ødelagt helsen og livskvaliteten?  Hva med de 40-50 sykepleierne som nå truer med å gå til koronasøksmål mot staten dersom de ikke får erstatning for tapt helse og inntekt. Hvorfor? På grunn av Covid 19 injeksjonene de ble påtvunget av myndighetene som Eva Stenbro har slik tillit til. Ærlig talt, våkne opp fra ditt naive ståsted. Du har kanskje ikke fått med deg at sykepleierne og flere andre yrkesgrupper ville miste jobben dersom de ikke tok sprøytene. Sykepleier Iris Frohe har gått til rettssak. Men det er ikke så lett for den lille kvinne som går i mot myndighetene å vinne fram, slik det ser ut som du i din naivitet tror. Sykepleierne ble av helsemyndighetene du stoler så på, oppfordret til å ta de nødgodkjente injeksjonene først. Og har fått betale for det med liv og helse.  

Hva med de fire helsearbeiderene fra ca 35 – 55 år som døde av Astra Zeneca vaksinen i mars 2021? Hvorfor skriver du ikke om dem Eva Stenbro? En av dem var en sykepleier i 30 årene, som døde fra to små barn, fordi hun fulgte myndighetenes krav om å ta de nødgodkjente injeksjonene. Det er en stor skam at mediene ikke snakker og skriver om disse fire som mistet livet for å delta på helsemyndighetenes dugnad. Kan du se deg selv i speilet når du stadig forsvarer helsemyndighetene, som pushet disse dødelige injeksjonene på folk?  

Skulle ønske du og flere i mediehusene konsentrerte dere om det som er viktig framover. Om de som døde og de 66 000 skadde og se kritisk på myndighetene, som faktisk er jobben deres som samfunnets vaktbikkje. Og at du slipper taket i kjendiseri og enkeltpersonen Svein Østvik – som kun er en modig sjel, som satte fokus på det du og dine venner i mediene burde ta tak i uten å hekte det på en kjendis, for å få clickbaits.

Andre artikler av Margrethe Salvesen

Forrige artikkelKrigsdagbok del 98 – 16. til 22. desember 2023
Neste artikkelOm Jan, Alva og Gunnar Myrdal