Anders Magnus: Trump vil bruke vold og avlyse neste valg

0
Skjermdump fra video

At Trump trolig vinner presidentvalget i USA til høsten, får hårene til å reise seg hos NRKs tidligere USA-korrespondent. Dette skriver Nye Krigsropet, alias Nettavisen.

– Jeg tror Trump vil avlyse neste valg. Han vil bli en autoritær leder. Der derfor han er så glad i Putin og Xi Jinping, sier Magnus i podcasten Stavrum & Eikeland.

Han ser klare likhetstrekk med Hitler og Mussolini, som begge styrte sine respektive land, Tyskland og Italia, med jernhånd både før og under andre verdenskrig. Begge var villig til å bruke vold.

– Hvis Trump ikke får det som han vil, vil han kunne bruke vold også, slik som fascistene gjorde i Italia og Tyskland, sier Magnus.

Antakelig skal man ikke kreve for mye av tidligere NRK-medarbeidere. Analyse har ikke vært den helt store disiplinen i Det hvite hus på Marienlyst. Det er helt greit å mislike Trump. Men man behøver jo ikke gå helt i tåka av den grunn.

Mussolini og Hitler sto for et korporativt samfunn, det vil si de ville ha en sammensmelting av staten og monopolene i næringslivet. Det er ikke karakteristisk for Trump, men det er svært karakteristisk for blant andre World Economic Forum og Klaus Schwab. Schwabs stakeholder kapitalisme er ikke langt fra Mussolinis fascistiske modell. Er det noen i USA som nærmer seg en slik modell, er det heller kretser blant demokratene. Men en slik ahistorisk sammenlikning byr oss i mot. Det har ikke noe med analyse å gjøre. Det foreligger forslag om å forby opposisjonen i Tyskland, men det er det jo sosialdemokratene og de grønne som står for.

Hvorfor må Andrers Magnus dra «Hitlerkortet»? Det er jo det man gjør hvis man ikke evner å tenke sjøl. Månedens Hitler har vært det loslitte stjernenummeret i amerikansk propaganda fra Milosevic via Saddam Hussein og Moammar Gaddafi til Vladimir Purin. Og nå altså Donald Trump, ifølge Magnus. Gjesp!

Og hva er det Magnus driver med her. Journalistikk er det åpenbart ikke. Skulle det ha vært analyse, måtte det ha inneholdt et minstemål av fakta og metode. Det likner moderne spådomskunst, men hva slags krystallkule er det Anders Magnus er utstyrt med?

Verdenskrig innen ti år

«Anders Magnus, tidligere programleder i TV 2 og korrespondent i blant annet Kina og USA for NRK, frykter det verste», skriver Nettavisen.

– Folk må få øynene opp. Vi lever i en krigstid og jeg er redd for at vi får se tredje verdenskrig i løpet av de neste ti årene, sier den prisbelønte journalisten når han besøker podkasten Stavrum & Eikeland.

Magnus frykter at Baltikum er neste område på Putin og Russlands liste. De nordiske landene kan ikke stå og se på det.

For å si som Tucker Carlson: Hva skal Russland med å angripe Vesten? Russland er verdens største land. De trenger ikke mer land, og de trenger slett ikke et Europa som allerede ødelegger seg sjøl uten annen hjelp enn den de får fra Washington.

Men for å være litt grei. Magnus har rett i det åpenbare, nemlig at vi lever i en krigstid. Det går også an å diskutere om vi er inne i de første fasene av den tredje verdenskrigen allerede. Det kan til og med komme til krig mellom Russland og de baltiske statene, men det vil høyst sannsynlig skje dersom de sammen med NATO forsøker å blokkere eller angripe Russland eksklave Kaliningrad.

Tucker Carlson spurte Putin om det kunne tenkes at Russland ville angripe Polen, og Putin svarte benektende, men tilføyde at det i så fall måtte være hvis Polen angrep Russland først. Og det finnes folk ikke minst i de baltiske statene, fulle som de er av nazi-inspirerte politikere, som er så gale at de ønsker et angrep på Russland.

Men at Russland skulle ha noe ønske om å angripe NATO-landene?

Har de gått fra vettet, de som hevder dette, spurte Tucker Carlson, og vi kan slutte oss til spørsmålsstilleren. Hva er det som går av Anders Magnus?

Målet er mer penger til våpenindustrien

Som Robert F. Kennedy har slått fast er hensikten med denne propagandaen å få folket til å godta mer fattigdom og mer penger til våpenindustrien, det vil si BlackRock og konsorter.

Og sannelig slipper Magnus den katta ut av sekken ógså.

– Vi trenger en voldsom opprustning av det norske forsvar i tiden som kommer, sier Magnus.

Vi får håpe at han får godt betalt. For han gjør vel ikke dette gratis?

Forrige artikkelDette stinker Aftenposten og Stavanger Aftenblad
Neste artikkelEr våpen veien til demokratisk sosialisme i Ukraina?