Amnesty: Israel «utsletter familier ustraffet» i Rafah

0

Israelske luftangrep drepte 100 palestinere over natten i den sørlige Gaza-byen i forkant av en planlagt israelsk bakkeoffensiv.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Israelske luftangrep drepte minst 100 mennesker i den desperat overfylte byen Rafah 12. februar, rapporterte det palestinske utenriksdepartementet og utenlandske kilder.

Amnesty: Israel/OPT: New evidence of unlawful Israeli attacks in Rafah, Gaza causing mass civilian casualties amid real risk of genocide

Det israelske militæret sa at de «gjennomførte en rekke angrep på terrormål i området Shaboura på den sørlige Gazastripen».

Fredag ​​beordret Israels statsminister Benjamin Netanyahu forberedelser til en bakkeoffensiv i Rafah til tross for advarsler fra internasjonale hjelpeorganisasjoner om at ethvert angrep på Rafah ville være et «blodbad» på grunn av de 1,3 millioner sivile i byen, inkludert hundretusenvis av fordrevne mennesker som holder hus der.

På spørsmål om hvor sivile kan gå, sa Netanyahu: «Du vet, områdene vi har ryddet nord for Rafah, mange områder der. Men vi jobber med en detaljert plan».

Netanyahu hevdet å uttrykke bekymring for sivile i Rafah samme dag som  Amnesty International ga ut en rapport som fant «nye bevis på dødelige ulovlige angrep på den okkuperte Gazastripen», som viser hvordan «israelske styrker fortsetter å håne internasjonal humanitær lov og utslette hele familier med total straffrihet».

Organisasjonen gjennomførte en etterforskning av fire israelske angrep, tre i desember 2023 og en i januar 2024, som drepte minst 95 sivile, inkludert 42 barn, i Rafah, da det visstnok var det «sikreste» området i stripen.

Netanyahu planlegger Rafah-offensiven samtidig som Gaza er på randen av hungersnød.

Befolkningen på Gazastripen lider av «enestående» nivåer av «nærmest hungersnødlignende tilstander» mens det israelske angrepet fortsetter, sa FNs landbruksbyrå mandag.

«Det er enestående nivåer av akutt matusikkerhet, sult og nesten hungersnød-lignende forhold i Gaza», sa FAOs visegeneraldirektør Beth Bechdol i et intervju publisert av det Roma-baserte byrået.

«Vi ser flere og flere mennesker i hovedsak på randen av og som beveger seg inn i hungersnødlignende tilstander hver dag», sa hun.

Forrige artikkelUka som gikk, uke 6 2024
Neste artikkelUSA: Senatet tar et nytt skritt for nye 95 milliarder dollar til krig
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.