USA: Senatet tar et nytt skritt for nye 95 milliarder dollar til krig

0
Senator Rand Paul (R)

Senator Rand Paul anslår at en endelig avstemning vil bli holdt tirsdag eller onsdag, etter at han forsinker avstemningen så lenge han kunne.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 11. februar 2024.

Senatet tok søndag et nytt skritt for å vedta et lovforslag om utenlandsk militærhjelp på 95 milliarder dollar, som inkluderer finansiering til Ukraina, Israel og Taiwan.

Senatet jobbet gjennom helgen for å behandle lovforslaget og stemte 67 mot 26 i en prosedyreavstemning for å flytte saken videre. Kammeret holdt en lignende avstemning sist torsdag for å diskutere lovgivningen, som også ble vedtatt med 67 stemmer for.

Den endelige avstemningen forventes å skje en gang denne uken, men det er uklart når det vil skje ettersom senator Rand Paul (R-KY) fortsetter å love å gjøre alt han kan for å forsinke det.

Paul sa at han ville holde ut til «helvete fryser» og indikerte at han ville få utsatt avstemningen ved å snakke om statsgjelden, på senatgulvet.

«Jeg elsker å snakke», sa Paul, ifølge CNN. «Det er noe av det jeg liker best å gjøre. Ja, og jeg sov hele dagen i går og ventet på dette. Jeg skal ta Adderall – nei, jeg bare tuller». (Adderall er et amfetamipreparat, o.a.)

Ifølge NBC News anslo Paul søndag at en endelig avstemning trolig vil bli holdt tirsdag eller onsdag, etter at han har uttømt sin mulighet til å utsette saken.

Hvis alle de 100 senatorene ble enige om å holde en endelig avstemning, ville det skje mye raskere. Tilhengere av lovforslaget mener at avstemningen om prosedyren, er en forhåndsavstemning over den endelige avstemningen, så de forventer at den til slutt vil passere.

«Jeg tror vi kommer til å vedta denne loven om utgifter for Ukraina. Vi har allerede beveget oss forbi flere prosessuelle hindringer som krever 60 stemmer. Jeg tror det blir 60 stemmer til slutt», sier senator Chris Murphy (D-CT).

Lovforslaget er det som er igjen etter at demokratene fjernet bestemmelser om grensepolitikk fra et lovforslag på 118 milliarder dollar, som ble fremforhandlet med republikanerne. Republikanerne i Senatet var først enige om avtalen, men gikk senere ut mot den da det ble klart at den ikke ville komme gjennom Representantenes Hus. På dette tidspunktet er det uklart om lovforslaget om utenlandsk militærhjelp på 95 milliarder dollar vil bli brakt til avstemning i Huset.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Senate Takes Another Step Toward Passing $95 Billion Foreign Military Aid Bill

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelAmnesty: Israel «utsletter familier ustraffet» i Rafah
Neste artikkelKrigsdagbok del 96 – 1. til 9. desember 2023
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.