Tjenestemenn advarer om at Biden leder USA inn i en stor Midtøsten-krig

0

Amerikanske tjenestemenn fortalte HuffPost at «ingen kan tøyle Biden» og at israelske tjenestemenn er «fast bestemt på» en krig i Sør-Libanon.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 4. januar 2024.

Mens spenningene stiger i Midtøsten på grunn av det brutale israelske angrepet på Gaza, advarer amerikanske embetsrepresentanter om at president Bidens beslutninger kan føre til en stor regional krig.

Amerikanske tjenestemenn fortalte HuffPost at hvis Israel provoserer frem full krig i Sør-Libanon, kan konsekvensene bli katastrofale. «Hvert scenario viser at dette ville eskalere til noe forferdelig … enten det gjelder kontraterrorisme eller krig med Iran,» sa en tjenestemann.

Tjenestemannen sa at mange i Biden-administrasjonen fryktet at ubetinget amerikansk støtte til Israel kunne oppmuntre israelske tjenestemenn til å utvide operasjonene i Libanon. I forrige uke eskalerte Israel situasjonen betydelig ved å lansere et droneangrep i Beirut som drepte en høytstående Hamas-tjenestemann som var involvert i gisselforhandlinger.

«Jeg har prøvd å hindre at et snøskred faller over Libanon, og det samme har mange mennesker,» sier den amerikanske tjenestemannen. «Problemet er at ingen kan tøyle Biden, og hvis Biden har en politikk, er han øverstkommanderende – vi må gjennomføre den. Det er det det koker ned til, veldig, veldig, veldig, uheldig.»

En annen amerikansk tjenestemann sa at Israels statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant og minister for strategiske anliggender Ron Dermer, er «fast bestemt på å gripe dette øyeblikket for å utvide krigen til Sør-Libanon og levere et mytisk forestilt dødsstøt mot Hizbollah.»

USA har sendt Bidens energiutsending, Amos Hochstein, som er født i Israel, for å prøve å få til en diplomatisk løsning mellom Israel og Hizbollah, men ingen fremgang er gjort.

Amerikanske embetsrepresentanter fortalte også POLITICO at administrasjonen utarbeider planer for å svare på en «langvarig regional konflikt». Libanon er bare ett område der Israels angrep på Gaza sprer seg ut i regionen, der USA og landets allierte truer med å angripe houthiene i Jemen på grunn av deres angrep på Israel-tilknyttet kommersiell skipsfart i Rødehavet, og USA er allerede i en lavnivåkonflikt med sjiamilitser i Irak og Syria, som kan eksplodere.

I stedet for å presse Israel til å avslutte sitt brutale angrep på Gaza og lette spenningene med Hizbollah, velger president Biden regional eskalering mens han fortsetter å gi Israel full militær og politisk støtte. Tjenestemennene som snakket med HuffPost bekreftet at Biden-administrasjonen ikke vurderer å stille noen betingelser for militærhjelp til Israel.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Officials Warn Biden Is Leading the US Into a Major Middle East War

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp


Biden gets low marks on Israel, particularly from young voters, new polling finds

Bidens samlede rating er på 37 % blant registrerte velgere, ifølge Times/Siena-undersøkelsen, med litt lavere 33 % som spesifikt godkjenner hans håndtering av den israelsk-palestinske konflikten. Blant velgere yngre enn 30, er hans rating på 26 % totalt og 20 % på den israelsk-palestinske konflikten.

Forrige artikkelHundretusenvis av israelere arbeidsløse mens krigen intensiveres
Neste artikkelNHO-sjefens klimaresept: − Vi trenger styrt panikk
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.