Hundretusenvis av israelere arbeidsløse mens krigen intensiveres

0

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer å stenge noen regjeringskontorer for å bruke pengene til å dekke krigsinnsatsen.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Rundt 260.000 israelere har søkt om dagpenger siden krigen startet, rapporterte hebraiske medier 8. januar. Over 7200 israelere søkte om dagpenger bare den første uka i januar, 3389 av dem gikk i ulønnet permisjon. 

Søknadene kommer til tross for at det israelske finansdepartementet sa at det ikke ville forlenge programmet denne måneden. 

Gaza-Israel-krigen har hatt en ødeleggende effekt på den israelske økonomien.  

«Det er omtrent to millioner israelere som lever under fattigdomsgrensen», rapporterte den hebraiske mediekanalen Makan 29. desember. 

Motstandsaksen har spilt en betydelig rolle i de økende kostnadene som er påført Israel. På grunn av de jemenittiske angrepene utført på fartøyer knyttet til eller på vei til Israel, har inntektene fra Israels havn Eilat i det okkuperte sør stupt med 80 prosent, rapporterte det israelske nyhetsbyrået Calcalist forrige måned. 

Libanons Hizbollah har påført Israels nordlige bosetninger lignende tap. 

Mediekanalen Makan rapporterte mandag at andelen av inntektene nord i Israel hadde falt med 70 prosent. 

Dette er på grunn av «intens frykt og angst,» sa mediekanalen, samt det faktum at hundretusenvis av israelske bosettere har blitt tvunget til å flykte fra hjemmene sine i nord, noe som har resultert i en kollaps av handelen i disse områdene. 

Leder for Matah Asher Regional Council i det vestlige Galilea, Moshe Dowidowicz, sa at de i nord lever i «usikkerhet» og «en stor del av dem har ingen inntektskilde». 

Dowidowicz sa at Hizbollah utgjør den største faren mot nord, og la til at denne faren «ikke er begrenset til sikkerhetssituasjonen, men strekker seg til den psykologiske og økonomiske situasjonen.» 

Forrige uke sa den hebraiske nyhetskanalen Channel 12 at Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderte å stenge noen regjeringskontorer for å bruke pengene deres til å dekke krigsinnsatsen.

Forrige artikkel50.000 for Palestina i København
Neste artikkelTjenestemenn advarer om at Biden leder USA inn i en stor Midtøsten-krig