Norske medier og politikere har latt seg lure av Zelensky hele tiden

0
Faksimile fra Dagbladet

Norske medier og politikere har latt seg lure av Zelensky hele tiden, fordi de så inderlig ønsket å tro på ham.

Av Lars Birkelund.

Zelensky vet at målene hans er uoppnåelige, melder den alt annet enn pro-russiske Morten Strand i Dagbladet 30. januar 2024. Dette basert på en ny bok om Zelensky av den amerikanske journalisten Simon Shuster:

«Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er tilsynelatende urokkelig; ikke en tomme av ukrainsk jord skal avstås til de russiske okkupantene. Det er en besvergelse til bruk på hjemmebane, og overfor det som en gang var entusiastiske vestlige sponsorer. Men virkeligheten er en annen, og den ukrainske presidenten vet det. I et sjeldent blikk inn i den ukrainske presidentens tanker, tegner Zelenskyys seineste biograf, den amerikanske journalisten Simon Shuster, et mer realistisk bilde av virkeligheten. For både oppgaven med å gjenerobre land, og det å erobre de eventuelt frigjorte borgernes hjerter, vet presidenten vil være vanskelig, på grensa til det umulige».

Det siste blant annet fordi befolkningen i disse områdene foretrekker Russland framfor Ukraina, særlig fordi de har blitt bombadert av det NATO-støttede Kiev-regimet siden 2014. Dette har jeg og mange andre sagt i årevis og fått både kjeft og trusler mot oss. Nå sier også NATOs Dagbladet ved Morten Strand det:

«Mange i Donbass sympatiserte i utgangspunktet med Russland i striden med Ukraina, før annekteringen og okkupasjonen. Det samme var i enda større grad tilfellet på Krim. Jeg var mange ganger i russisk-okkupert Donbass i 2014, og jeg var på Krim i to uker under annekteringen av halvøya i februar 2014. På Krim var det mange flere etniske russere enn ukrainere, og praktisk talt alle hadde russisk som morsmål. Stemningen jeg registrerte var – særlig på Krim – prorussisk, selv om mange også var redde».

Er det ikke litt betenkelig at Dagbladet/Strand sier dette først nå?

Forrige artikkelSoros, Facebook og Omidyar-penger bak angrep på tyske bønder
Neste artikkelWEF-innsider: – Arrester disse folkene umiddelbart!