Jemen med Ansarallah (houthiene) står ved sine venner, palestinerne i Gaza

0

Av Trond Ali Linstad.

Jemen er en republikk i Sørvest-Asia (Midtøsten). Landet ligger sør på Den arabiske halvøy og omfatter også en rekke øyer, deriblant Sokotra i Adenbukta og Hanish-øyene i Rødehavet. Landet grenser til Saudi-Arabia i nord og Oman i nordøst, og har med sin kontroll over Bab al-Mandeb-stredet mellom Rødehavet og Adenbukta en viktig strategisk beliggenhet. (Store norske leksikon.)

Det er godt å ha venner – når fienden; den sionistiske, rasistiske og terroristiske okkupantmakten «Israel» driver folkemord på deg og dine der hjemme. Har som uttalt mål å drepe flest mulig av dere – gjerne sivile; kvinner og barn. Få dere vekk, og legge landet deres øde, før de selv overtar det, i etnisk rensing. Godt hjulpet av sionist-jøder i verden. Der store deler av folk i andre land tvinges til å se på. For ikke selv å bli bombet, massakrert. Av det såkalt «jødiske Israel», og av USA – styrt av sionistiske jøder. Med innflytelse også over andre vestlige stater. Det er en katastrofe.

Vesten har et valg. Den kan velge våpenhvile, og oppheve blokaden av Gaza. Det er hva Jemens opprørsbevegelse Ansarallah (houtiene) krever for å avslutte angrepene på Israel-relatert skipsfart i Rødehavet. I stedet ser det ut til å gå mot større krig. Følger vestlige marionetter USA også i dette?

Jemen med houthiene er Gazas venner

(Vi omtaler også organisasjonen som Ansarullah, det er avhengig av transkriberingstradisjon, red,)

Forrige artikkelUkrainere vender seg mot krigen, men er redde for å si ifra
Neste artikkelDen viktige kampen om maten og retten til matsuverenitet