I Aftenpostens verden – virkeligheten snudd på hodet

0
U.S. Army Gen. Christopher Cavoli, (NATO) Bildet er ikke manipulert.
Av Jan Hårstad.

Det er jo slik i Norge at for eliten er Nato en sekulær Gud og EU er hans profet med full støtte til det israelske folkemordet mot Palestinerne. Dette avtar ikke, det blir bare verre og verre helt til den etterlengtede Krigen også kommer til Norge. Den siste tesen som utgår fra Norge er at våpen skaper fred. Moderne Orwell dette.

Vel, etter mye snørydding i dag tok jeg meg på tak og leste Kjell Dragsnes i Aftenposten om Putins og Russlands hevn 17. januar 24. Dragnes er en Aftenposten-størrelse må vite.

Her psykologiseres og demoniseres Putin og Russland etter alle Aftenpostens knep og regler. Her meldes det om ny-stalinisering av Russland og det innbitte hatet mot Vesten.

Men Dragsnes gjør ikke det aller minste forsøk på å forklare hvorfor det har blitt slik, noe han kan ha helt rett i isolert sett.

Den unge Putin overveiet å føre Russland inn i EU og bygge «fredelig sameksistens» med Nato. Etter hvert meldte han på sikkerhetskonferansene i München at nå må Nato slutte å holde militærøvelser langs Russergrensa. I mangfoldige år sa han dette. Stopp, vær så snill.

Det hjalp jo ikke det aller minste. Det tippet vel helt over da Nato-Ukraina meldte at Krim skulle tilbake til Nato-folden. Klikk, klikk. Hvorfor Katerina den Store erobret Krim fra Ottoman-Tyrkerne skyldtes behovet for russisk adgang til varme hav via Svartehavet. Sevastopol er marinebasen med tette relasjoner til de russiske maritime Basene i Syria, Tartus. 250 år gammel.

12 blodige kriger har Russland utkjempet for  Krim, utgangspunktet for urgammel russisk geopolitikk. En Natoiseringen av Krim ville snu klokka tilbake til Russland som en landmakt, altså før Katerina den Store på 1700-tallet.

Det er makeløs imperialistisk arroganse som ligger bak dette krigsprosjektet. Dette ble jo synkronisert ved debatter på de militære tenketankene i USA om hvordan en skulle hakke opp Russland i småbiter for der fantes store rikdommer i energi og mineraler. Her på Derimot.no har vi gjentatte ganger løftet fram strategidokumentet til RAND.

For Dragsnes finnes det ikke noe sånt som ambisiøs og krigersk vestlig imperialisme. «De andre, det vil si Vesten anført av USA er Russlands hovedfiende. Det står svart på hvitt i den militære og strategiske doktrinen.»

Samlet bruker Nato-landene nærmere 15 ganger mer til det militære enn Russland.

Men hvorfor siterer ikke Dragsnes amerikanske, britiske eller tyske militære doktriner? Hvorfor gjør han ikke oppmerksom på at det russiske forsvarsbudsjettet kommer langt ned under Japans, Tysklands og USAs?

EU har levert 50 milliarder Euro til Nato-Ukraina. Norge er i forhold til sitt folketall Europas største krigspådriver der. Tyskland har et militærbudsjett på 85 milliarder Euro i 24. Og hva sier ikke den tyske strategiske doktrinen:

«Europa zu führen, um die Welt zu führen». «Eine Führungsrolle bei der stärkung Europas» «EU unter Deutsche Führung».

Nato-pressen ved Aftenposten er ledende i å snu virkeligheten på hodet. Alt det de lenge har klaget over ved Russlands autoritære og nystalinistiske utvikling har jo NatoVesten selv skapt. Det er et psykologisk forsvarsprosjekt å samle seg om Den Store Fedrelandskrigen for Natos tenketanker legger da ikke skjul på at både Russland og Kina skal «taes ut.»

De planlagt Natoøvelsene i NordNorge i året 2024 og «Steadfast Defender» er jo total krigsmobilisering mot Russland. 90.000 soldater i den siste.

Aftenpostens Dragsnes forteller ikke at Russland forbereder seg på en ny Stor Fedrelandskrig. Det er da bare i Norge en ikke forstår dette.

Alt dette hadde ikke vært så tragisk om ikke også den selvutnevnte «venstresida» deler Nato-Aftenpostens virkelighetsoppfatning. Nasjonen beveger seg mot et tragisk utfall. Det har skjedd før: i 1939 mente man at Røde Armeen ville angripe Norge og flyttet styrkene sine til Nord-Norge.

Nå er Nord-Norge en NATO-militærbase for angrepet på Russland.

Forrige artikkelIsraelske reservesoldater nekter å kjempe i Gaza
Neste artikkelMarkant fall i elbilmarkedet