Helsingforskomiteen er en propagandaorganisasjon

0
Glenn Diesen.

(Dette innlegget ble publisert på engelsk av professor Glenn Diesen på X / Twitter. Det er oversatt til norsk av redaksjonen.)

Den norske Helsingforskomiteen bør utpekes som en propagandaorganisasjon på grunn av sin finansiering fra National Endowment for Democracy (NED):

– Washington Post skriver at NED har vært «sugar daddy av åpenlyse operasjoner» og «det som tidligere ble kalt ‘propaganda’ og nå ganske enkelt kan kalles ‘informasjon’».

– NED ble innviet av president Reagan for å skjule påvirkningsoperasjoner fra amerikansk etterretning som arbeid med demokrati og menneskerettigheter.

– Dokumenter utgitt av Reagan presidentbibliotek avslører at NED samarbeidet tett med CIAs propagandainitiativer.

– Allen Weinstein, en av grunnleggerne av NED, erkjente: «mye av det vi gjør i dag ble gjort i det skjulte for 25 år siden av CIA».

– Philip Agee, en CIA-varsler, forklarte at NED ble etablert som et «propaganda- og oppmuntringsprogram» for å undergrave fremmede nasjoner og stile det som et demokratifremmende initiativ.

Den norske Helsingforskomiteen skrev en 7 sider lang artikkel om meg (pluss forside), der de presset universitetet til å avslutte arbeidsforholdet mitt da jeg angivelig bryter folkeretten ved å støtte russisk krigspropaganda.

– Dette er en merkelig påstand da jeg har vært veldig åpent imot krigen fra dag én, men min forbrytelse som professor i russisk politikk har vært å engasjere meg i russiske medier. Og dette er angivelig i strid med folkeretten.

– Artikkelen gir ingen mening og ble publisert i en avis der forfatterens kone er redaktør, men den er likevel sitert i en rekke forsøk på å sensurere og utestenge.

– Det er hinsides absurd at statlig finansierte «ikke-statlige organisasjoner» som utgir seg for å være «menneskerettighetsorganisasjoner» rutinemessig kan angripe akademiske friheter og manipulere sivilsamfunnet i landet vårt for å sikre at det kun finnes én akseptabel fortelling.

Forrige artikkelMen er det bevist?  Tenk om det er feil!
Neste artikkelHva er det Lars Borgersrud synes er så gjevt med «ukrainernes historiske tradisjoner for partisankrig»?