Europas energihandlere gjør vanvittige fortjenester mens folk fryser og havner i fattigdom

0

Det energimarkedet politikerne har skapt har lagt grunnen for at det har oppstått en liten kaste av såkalte «energy traders», energihandlere, som har ekstreme fortjenester. De tilfører intet av verdi. Det er ikke noe objektivt behov for dem. De bare tjener milliarder på å spekulere slik politikerne lar dem gjøre.

Javier Blas skriver om dette i Bloomberg:

You Switched the Lights On. Traders Made Billions of Dollars.

Den nye rasen av europeiske energihandlere tjener en formue. De ledende firmaene, som typisk tok hjem til sammen ~100 millioner dollar i året i nettofortjeneste innen elektrisitet og gass, høstet ~5 milliarder dollar i 2022.

Dette er klassekrig, og det er «det grønne skiftet» og politikere av typen Solberg og Støre som har gjort dette mulig.

Og hva gjør fagbevegelsen? Protesterer for all verden – og følger med på ferden?

Forrige artikkelNorges dobbeltmoralisme i verdensklasse
Neste artikkelDekoding av Irans drone- og missilangrep