Donald Trump: – Digitale sentralbankpenger er en trussel mot vår frihet

0

Tidligere president Donald Trump lovet 17. januar 2024 å aldri tillate bruk av en digital sentralbankvaluta (CBDC), da det ville «gi regjeringen absolutt kontroll over pengene dine».

«Dette ville være en farlig trussel mot friheten – og jeg vil stoppe den fra å komme til Amerika. Vi kommer også til å sette på plass en sterk beskyttelse for å stoppe banker og regulatorer fra å prøve å blokkere deg for din politiske overbevisning. Det vil aldri skje mens jeg er din president,» sa Trump til en folkemengde i Portsmouth, New Hampshire, skriver The National Pulse.

CBDC er, slik vi har påvist i årevis det ultimate verktøyet for undertrykking. Den franske sentralbankens viseguvernør Denis Beau sier at den er «katalysatoren for å forbedre grenseoverskridende betalinger ved å muliggjøre oppbyggingen av et nytt internasjonalt pengesystem».

Selv Fed-guvernører vet at «dette er fare»:

«Når vi tenker på implikasjonene av CBDC og personvern, må vi også vurdere den sentrale rollen som penger spiller i våre daglige liv, og risikoen for at en CBDC vil gi ikke bare et vindu inn i, men potensielt en hindring for friheten amerikanere nyter godt av i å velge hvordan penger og ressurser skal brukes og investeres, sa Federal Reserve-guvernør Michelle Bowman til et Harvard Law School-program om internasjonale finansielle systemer i fjor.

Digitale sentralbankvalutaer er en del av en breiere «krig mot kontanter«.

Tidligere presidentkandidat Vivek Ramaswamy støtter nå Donald Trumps kampanje og da han ble bedt om å kommentere CBDC hadde han to ord til svar:

Right answer to CBDC is: hell no. https://t.co/nJt3lzbN9Q

— Vivek Ramaswamy (@VivekGRamaswamy) January 17, 2024

Siden kommentariatet her hjemme stort sett reagerer på refleks på alt som har med USA å gjøre, kan vi vel snart vente oss kronikker som sier at digitale sentralbankpenger er det riktige, og at all motstand mot dem er høyreekstrem fordi Trump sier det.

Les på steigan.no om bankenes krig mot kontanter.

Forrige artikkelDavosmilliardærene vil nå skremme oss med «Disease X»
Neste artikkelHvordan Vesten ble beseiret