Det er vinter i Norge – når skal folk slutte å la seg lure?

0

De siste dagene med vinter i Norge ser vi gang på gang at elektrifisering ikke er veien å gå.

Av Romy Rohmann.

De elektriske brøytebilene fungerer dårlig, el-busser fungerer ikke og hverdagen stopper opp.

Brøytebilsjåfører fortalte til Nettavisen i januar i fjor om frustrasjonen over å måtte bruke mer tid på å lade el-brøytebilen enn å få vekk snøen.

https://www.nettavisen.no/okonomi/el-maskiner-skaper-broytetrobbel-ma-lades-i-fire-timer-etter-n-times-bruk/s/5-95-863675

Vi leser at skoler og barnehager må stenge, renovasjonsbiler og matleveringer blir utsatt da veier ikke er måka og folk ikke kommer fram. Biler kjører ut og El-biler går tom for strøm i lange køer, vi blir minna på å ha tepper og varmt tøy med på bilturen. Dette har vi kunnet høre på nyheter og lese daglig om i aviser i det siste.

Sivilforsvaret, Røde Kors og Kristiansand-regionen brann og redning mobiliseres for å hjelpe hjemmesykepleien i Kristiansand med å komme fram til pasienter. Det melder kommunen på sine nettsider.

https://www.nrk.no/sorlandet/mobiliserer-sivilforsvaret-for-a-hjelpe-hjemmesykepleien-1.16700151

Det er vinter i Norge, det er ikke uvanlig mye snø eller kulde, det er rett og slett vinter.  Det er bare svært beklagelig at våre ansvarlige politikere har gjort «det grønne skiftet» til et av sine mantraer og elektrifisert over en lav sko.

Ikke bare fungerer det dårlig, det er også veldig mye dyrere forteller daglig leder Tom Kristian Lien i Th. Liens turistbusser AS, et familieeid busselskap som har drevet i 80 år, til Nettavisen.

Ifølge Tom Kristian Lien, er det helt utenkelig at de private busselskapene skal gå over til elektrisk innen 2030, det handler både om kvalitet og pris.

En tysk Setra-buss, som de vi har, koster omtrent fem millioner kroner hver. En elbuss koster 7,5 millioner. De er fra Kina, og har ikke samme kvalitet og kjørelengde, og vi er skeptiske til hvordan det er med service og vedlikehold på dem, sier Lien til Nettavisen.

El-varianten koster 50 prosent mer og takler ikke kulda: – Umulig

Den politikken som blir ført under overskriften «Det grønne skiftet» er ikke løsningen på noe, være seg klimaproblemer eller alle de andre natur- og miljøproblemer vi står overfor.

Jeg skal ikke gå inn på om dette været eller vinteren skyldes det ene eller det andre, det får andre ta seg av og det går en debatt om dette her på steigan.no. At over 50 land driver med geo-engenering og værmodifisering  hjelper sikkert ikke på, dette aner vi ikke konsekvensene av.

Jeg vil bare konstatere at det er vinter i Norge og i mine nå 64 år i dette landet er det ikke uvanlig med både snø og kulde. Det som er uvanlig derimot er det kaos normalt vintervær påfører oss. Våre politikere har slutta å bruke hue og sundt «bondevett», og elektrifisert over en lav sko uten å utrede konsekvensene.

Vi har tidligere skrevet om Klimautvalgets rapport og hvordan EU og Green Deal legger premissene for Norge.

Sjølstyre og lokal sjølbestemmelse må vike for Norges – les EUs grønne skifte. Vi skreiv her på steigan.no 30. oktober dette:

Klimautvalget mener at avgjørelser, som ifølge Grunnloven skal avgjøres av kommunene, ikke kan avgjøres av kommunen, da de tydeligvis ikke er i stand til å ta de rette avgjørelser som kreves for å nå en slik omstilling vi nå skal i gang med. Utvalget anbefaler bla at nasjonale myndigheter, på oppdrag av EU, setter klare rammer gjennom lover, som begrenser kommunens myndighet. Dette må gjøres for at målene skal nås. Sånn har det altså blitt i Norge, som ikke er EU medlem!

Vi skreiv også den 29. oktober dette:

I den globale klimainnsatsen er EU den ubestridte lederen. Gjennom EUs grønne giv («Green Deal») har EU utviklet en klimapolitikk som omfatter tilnærmet alle deler av økonomien, og all politikk skal utformes slik at den tar EU i retning av målet om klimanøytralitet i 2050.

Det kan ikke sies tydeligere: EU er det ubestridte lederen og gjennom EUs grønne giv («Green Deal») har EU utviklet en klimapolitikk som omfatter tilnærmet alle deler av økonomien.

Nå er det vinter og vinter i Norge er snø og kulde og det er lov å minne våre politikere «på å bruke hue» framfor å følge EUs diktat (og det gjelder sjølsagt ikke bare på dette området).

Forrige artikkelTaushet er gull
Neste artikkelIdiotiets apoteose