Bondeopprøret i Frankrike

0
Franske bønder blokkerer Paris

En opprørsvind feier over Europa. Etter at bønder har gått til opprør mot myndighetenes og EUs angrep på landbruksnæringene og bøndene i «klimapolitikkens» navn har bønder i Nederland, Tyskland, Italia, Romania, Polen og andre land svart med omfattende opprør.

Nå er turen kommet til Frankrike. Og franske bønder har master i opprør – uten å plagiere noen.

Her er et lite knippe videoer:

Opprør mot EU s «grønne» anti-landbrukspolitikk

Fortune skriver:

Med veisperringer og gateprotester demonstrerte bønder i Frankrike onsdag over hele landet og i Brussel mot lave lønninger og det de ser på som overdreven byråkrati, en del av en økende bølge av sinne blant landbruksprodusenter over hele EU.

Det var også demonstrasjoner i Polen, der misfornøyde bønder kjørte traktorene sine sakte gjennom store byer i protest mot det de kaller «urettferdig» konkurranse fra nabolandet Ukraina.

Som et tegn på at protestbevegelsen ekspanderte i Frankrike, spredte veisperringer seg i mange regioner, og kom dagen etter at en bonde og datteren hennes døde da en bil krasjet inn i en protestbarrikade i sørvest.

Noen arrangerte en protest i Brussel, hjembyen til EUs hovedkvarter, der den franske bondeforeningen Rural Coordination ba om en demonstrasjon mot «de stadig økende begrensningene i europeiske reguleringer og stadig lavere inntekter».

«I dag, når vi ser at alle bøndene i Frankrike samles i nærheten av rundkjøringer, blokkerer motorveier, legger presenninger på fotobokser: det viser at de er lei. Det er et opprør, sa Veronique Le Floc’h, presidenten for Rural Coordination, til Associated Press.

Den katastrofale landbrukspolitikken i EU har sammenheng med politikken til WEF og EU om at landbruket slik vi har kjent det til nå må bort «av hensyn til klimaet».

Nederland startet bølgen i 2022 da nederlandske bønder protesterte mot regjeringas forslag til miljøforskrifter for å redusere forurensende utslipp. Regjeringa i Haag foreslo et program for å kutte nitrogenoksid- og ammoniakkutslippene fra av husdyr med 50 % innen 2030.

Dette kan tvinge 30% av landets gårder ut av drift, ifølge ei nederlandsk bondeforening.

Nederlandske bønder tok til gatene for å protestere mot de kommende forskriftene, og blokkerte hovedveier og supermarkedinnganger.

Forrige artikkelRødehavet: Houthiene satte oljetanker i brann
Neste artikkelForskning: Utviklingsforstyrrelser hos gutter født av mRNA-vaksinerte mødre