Vil Gazakrigen bli global i 2024?

0

Israelsk elitestyrke trekker seg ut. 

Av Jan Hårstad.

22 desember 2023 kom det nærmest sjokkmeldinger fra Gazakrigen. Golani-Brigaden, som er israelsk elitestyrke i særklasse, har meldt retrett fra Gaza.

Les: Israels eliteenhet, Golani-brigaden, trekker seg fra Gaza etter 60 dager med kamp

Det vi kan slå fast. Alt det kjekkaseriet som utgikk fra IDF og Netanyahu-regjeringen har i løpet av de siste dagene blitt erstattet med en helt annen atmosfære av trist realisme. Det vil ta måneder å vinne denne krigen nå, sies det.

Men alle forstår jo at USA kan ikke fortsette å levere våpen og vetoer til Israel uten å miste enhver standing i den muslimske verden. Pakistan og Filippinene var jo utpekt til å være allierte i krigen mot Kina og i Midtøsten: Saudiarabia og Egypt skulle være støttespillere for The New Middleeast.

En kan si USA har gjort to vanvittige feiltrekk i moderne tid. De organiserte likvideringen av Qassem Soleimani som var en karasmatisk islamsk Napoleon og de facto leder av The Resistance Axis.

Det andre feiltrekket var å nedlegge vetoet i FN mot våpenhvile og fortsatt krig på Gaza. Legg nå merke til hva amerikanske jøder som Robert Spencer og Steven Spielberg sier:

Spencer: «Could the war in Israel spread to the United States?»
Spielberg: «Not since the Nazis have I seen such antisemitism.»

Men dette er jo en lang forhistorie. Israellobbyen med sine neocons har vært pådrivere for amerikansk ledet krig mot islamske stater helt siden 1990-tallet. Irak-krigen alene drepte en halv million sivile irakere og endte opp i Fallujahmassakren som mange nå sammenligner med Gazamassakren. Drapene i fortsatte i Afghanistan, Libya, i Syria hvor USA ledet «from behind».

Islam er en lovreligion, Det er også lover og retningslinjer for hvordan krenkelser, ydmykelser skal hevnes. At Hamas utviste trekk av brutalitet 7. oktober mener mange i Ummahen var en rett og riktig hevnaksjon. 100 år med ydmykelser.

Den store historikeren om zionistiske etniske renskninger i Palestina, Ilan Pappe, melder nå: «We are witnessing the beginning of the end.» Av det sionistiske prosjektet. Den aller siste koloniale settlerstat.

Det blir ingen fredelig overgang til rasjonelle løsninger av den typen som Saudi Arabia nå fremmer. Faktisk kloke forslag.

En må ikke glemme at det også finnes en omfattende fundamentalistisk jødisk zionisme som dyrker mytene om Masada. Jødene som forsvarte seg til siste mann. Partiene «Jødisk Makt» og «Religiøs Sionisme» er proppfulle av jødiske Khomeinister eller jihadister om du foretrekker den formuleringen.

Det er nok av mektige fraksjoner i Israel som vil torpedere et hvert forslag til folkerettslig krigføring, FN-resolusjoner og rettferdige løsninger.

Derfor vil denne krigen bare fortsette og fortsette og den vil dra inn USA og store deler av Midtøsten i 2024. Atpåtil har både Qaida og IS meldt at krigen skal føres globalt. Også i Europa og USA.

Velkommen til 2024.

Forrige artikkelDe politikerne i USA som får mest penger for å støtte Israel
Neste artikkelNår eliten sier det rett ut: informasjonskontroll