Israels eliteenhet, Golani-brigaden, trekker seg fra Gaza etter 60 dager med kamp

0
Fra Palestine Chronicle

Israelske medier har rapportert at Golani-brigaden, Israels fremste eliteenhet, offisielt har trukket seg ut av Gaza etter 60 dager med intense kamper. Nyheten kommer som en betydelig utvikling i den pågående konflikten mellom Israel og Gaza, som har hatt store tap på begge sider.

Golani-brigadens tilbaketrekning fra Gaza markerer slutten på en utfordrende kampanje som har tatt hardt på enheten. Gjennom den 60 dager lange operasjonen kjempet brigaden mot Hamas-milits, deltok i harde kamper og møtte stor motstand.

Selv om det nøyaktige antallet ofre Golani-brigaden ikke har blitt avslørt, tyder israelske medier på at enheten har opplevd betydelige tap i løpet av sin tid i Gaza.

Golani-brigaden er kjent som en av de fremste eliteenhetene i de israelske forsvarsstyrkene (IDF). Brigaden ble etablert i 1951 og har en lang og historie med kampoperasjoner, etter å ha deltatt i en rekke konflikter og operasjoner gjennom årene.

Analytikeren Simplicius kommenterer dette slik:

Dette betyr at Golani-brigaden, den sterkeste og største spesialstyrkebrigaden i IDF, har mistet minst 40 % av sine krigere og utstyr i henhold til hærens system, og den må rekonstitueres. Den ble med andre ord avgjørende beseiret og led store tap.

Forrige artikkelMearsheimer, Mercouris og Diesen: Gaza og sluttspillet i Ukraina
Neste artikkelEnergiprisene har ødelagt produksjonen av kunstgjødsel i Europa