Tjenestemenn sier Israel nærmer seg full krig mot Hizbollah

0
Hizbollah-trening
Av Kyle Anzalone.

Libertarian Institute, 22. desember 2023.

Israelske tjenestemenn sa at Tel Aviv beveger seg nærmere full krig med Hizbollah. Det israelske forsvaret (IDF) og Hizbollah har utvekslet ild langs grensen mellom Libanon og Israel siden 7. oktober.

IDF-talsmann, oberstløytnant Jonathan Conricus, sa på mandag: «Vi er i dag nærmere krig [med Hizbollah] enn vi var i går. Og direktivet til IDF er selvfølgelig å styrke beredskapen til å forberede seg og være i stand til å forsvare israelske sivile». På et separat arrangement forklarte Israels forsvarsminister Yoav Gallant, at hvis «gjenoppretting av sikkerheten i området» ikke kunne «implementeres diplomatisk, da vil vi ikke nøle med å handle».

I forrige uke fortalte en IDF-tjenestemann til Newsweek at Tel Aviv planlegger å fjerne Hizbollah fra den libanesiske grensen. «Vi kommer ikke tilbake til situasjonen som var i nord den 6. oktober. Det betyr at vi ikke vil tillate våre sivile, verken i Gaza-området eller på den libanesiske grensen, å være under denne trusselen.» Embetsrepresentanten fortsatte: «Vi er forberedt på [krig med Hizbollah]. Det er vi i beredskap for. Vi har folkene, personellet som er helt klare for det, men vi ønsker ikke å gjøre det ennå».

Hassan Nasrallah

Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah forklarte at den paramilitære gruppen angriper Israel for å tvinge Tel Aviv til å dele sine styrker mellom Gaza i sør og langs den libanesiske grensen i nord. Han sa at Hizbollah ikke søker en større konflikt med Israel.

IDF har truffet flere sivile mål i Libanon. En gruppe lett identifiserbare journalister i Sør-Libanon ble angrepet av en israelsk stridsvogn, og etterlot en av journalistene død. Tel Aviv har også brukt hvitt fosfor i Libanon. Våpenet er forbudt i befolkede områder på grunn av de intense brannskadene det kan forårsake på uskyldige mennesker.

Det hvite hus støtter det israelske forslaget om å få Hizbollah til å trekke seg tilbake fra den israelske grensen. Ifølge Financial Times undersøker «USA, Storbritannia og Frankrike måter å overbevise Hizbollah om å trekke seg tilbake fra Libanon-Israel-grensen, i et diplomatisk press for å forhindre at full krig bryter ut mellom den militante gruppen og Israel.»

Å erstatte Hizbollah med det libanesiske militæret langs grensen, kan åpne et vindu for Israel til å angripe Sør-Libanon, ettersom Hizbollah er en langt overlegen kampstyrke.


Denne artikkelen ble opprinnelig publisert her:

Officials Say Israel Nearing Full-Scale War Against Hezbollah

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for Conflict of Interest, sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelNorthvolt i Sverige har tapt 11 milliarder hittil i år
Neste artikkelIsrael-Palestina-krigen: Hvorfor ignorerer media bevis for Israels egne handlinger 7. oktober?
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.