The Hamilton Index: Kina dominerer nå de strategiske industriene

0

Kina dominerer nå de strategisk viktige næringene i ITIFs Hamilton-indeks, og produserer mer enn noen annen nasjon i absolutte termer og mer enn alle unntatt noen få andre i relative termer. Gevinstene kommer på bekostning av USA og andre G7- og OECD-økonomier. Dette står å lese i introduksjonen til The Hamilton Index, 2023: China Is Running Away With Strategic Industries.

Information Technology & Innovation Foundation i USA gir ut The Hamilton Index oppkalt etter Alexander Hamilton.

Dette er deres ranking av stormaktenes posisjon i de ti strategiske industriene:

Spesiell vekt på strategiske industrier

Det ville vært én ting hvis veksten i Kinas avanserte industrier var proporsjonal med veksten i den totale økonomien. Men det har den ikke vært. Kina har tatt en strategisk beslutning om å overgå i disse næringene, og det har også lyktes i relative termer: Landet produserte 47 prosent mer enn det globale gjennomsnittet i 2020, mens USA produserte 13 prosent mindre enn gjennomsnittet.

G7 gjør det stadig dårligere

G7, de såkalte ledende økonomiene i verden, gjør det stadig dårligere innenfor disse strategiske industriene ifølge The Hamilton Index.

Vi har i flere år dokumentert denne utviklinga på steigan.no. Se for eksempel:

USA prøvde å stanse Kinas høyteknologiske utvikling ved å forby eksport av avanserte datachips til landet. Kina svarte med å masseprodusere såkalte 7nm-chips (nm = nanometer). Og nylig ble det kjent at Kina også har lykkes med å produsere 5nm-chips.

Et gammelt kinesisk ordtak sier:

Samme hva de gjør så faller blomstene av!

USA og Vesten er allerede ganske så avblomstret. Politikerne og massemediene har bare ikke skjønt det ennå.

Forrige artikkelRobert Malone: Pinlig berørt over å kalle meg vaksine- og bioforsvarsekspert
Neste artikkelBRICS og Motstandsaksen: sammenfallende mål