Syria og Russland konfronterer ISIS i den syriske ørkenen

0
IS i Syria, manipulert foto

Russiske flyangrep har ødelagt mer enn et titall ISIS-baser.

Av nyhetsdesken til The Cradle.

Den syriske arabiske hæren (SAA) har vært tungt utplassert i landets sentrale og østlige Badia-ørkenregioner, koordinert med russiske luftangrep på ISIS-stillinger i området. 

«Den syriske hæren har kjørt fram store militære forsterkninger langs flere akser i det østlige landskapet av Homs-guvernementet og Sukhna-ørkenen, nord for det 55 km lange området rundt den ulovlige basen til den amerikanske hæren i Al-Tanf-området,» rapporterte en korrespondent for den russiske kanalen Sputnik 6. desember. 

Korrespondenten sa at den syriske hæren er ute etter å gjennomføre leteoperasjoner i området, i lys av en nylig økning i antall hit-and-run-angrep utført av ISIS-celler, som «sammenfaller med økningen i angrep rettet mot ulovlige amerikanske baser.” (De er gjennomført av syrisk og irakisk milits, o.a.)

«Russiske rekognoseringsfly startet aktivitet i området for forventede operasjoner, med sikte på å fullføre ødeleggelsen av ISIS-terrororganisasjonens celler i området mellom Homs- og Deir Ezzor-ørkenene,» la han til. 

Han sa også at russiske luftangrep fortsatte med å ødelegge 18 ISIS-gjemmesteder, og drepte rundt 40 militante. 

I følge Sputnik-korrespondenten trente amerikanske styrker stasjonert ved Al-Tanf-basen nylig hundrevis av militante i en leir sør for et 55 kilometer langt område.

Det 55 kilometer lange området viser til omgivelsene til den amerikanske Al-Tanf-basen i det østlige Syria, som er geografisk knyttet til Badia-ørkenområdene. 

«Informasjon bekrefter at disse gruppene for det meste var sammensatt av militante som tidligere hadde kjempet i ISIS-rekker, hvorav noen var fanger hos de allierte styrkene til den amerikanske hæren i det østlige Syria.» 

Moskva og den syriske regjeringen har gjentatte ganger anklaget amerikanske okkupasjonsstyrker i Al-Tanf for å gi logistisk støtte til ISIS-celler i den syriske ørkenen, som i løpet av det siste året har drept hundrevis av sivile og sikkerhetspersonell. 

Den syriske hæren har i koordinering med Russland også gjennomført luftangrep mot det nordlige Idlib-guvernementet, der Hayat Tahrir al-Sham (HTS) og andre ekstremistgrupper holder til. 

Operasjonene i Idlib eskalerte betraktelig 5. oktober etter et droneangrep fra Idlib-baserte ekstremister på en syrisk militærhøyskole i Homs, som drepte dusinvis. 


Denne artikkelen ble publisert av The Cradle.

Forrige artikkelSmåbruker i Kenya: Afrika trenger fossilt brensel
Neste artikkelKongressen i USA fortsetter å blokkere støtte til Ukraina
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.