Senator Rand Paul tvinger fram en avstemning om tilbaketrekning fra Syria

0
Senator Rand Paul / Fra Twitter / X

Kilder sier til Responsible Statecraft at en avstemning kan skje så snart som neste uke.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 29. november 2023.

Senator Rand Paul planlegger å tvinge frem en avstemning om en resolusjon han introduserte om å trekke alle amerikanske tropper ut av Syria, ettersom amerikanske baser i landet har kommet under hyppige angrep siden midten av oktober, rapporterte Responsible Statecraft onsdag.

Paul introduserte resolusjonen den 15. november, og den ville beordre fjerning av de anslagsvis 900 amerikanske troppene stasjonert i Syria innen 30 dager, med mindre president Biden får autorisasjon for krig fra Kongressen.

Kilder sier til RS at avstemningen kan skje allerede neste uke. Representanten Matt Gaetz (R-FL) introduserte en lignende resolusjon i Representantenes hus tidligere i år, som mislyktes med 103 mot 321 stemmer.

Ifølge Pentagon har det vært minst 73 angrep på amerikanske tropper i Irak og Syria, derav over 30 i Syria. Angrepene startet 17. oktober som svar på president Bidens støtte til Israels angrep i Gaza.

USA har gjennomført flere runder med luftangrep som svar, de har drept minst 15 mennesker, ifølge amerikanske tjenestemenn som uttaler seg til The New York Times. Angrep lansert i Irak var rettet mot Kataib Hizbollah, en ledende irakisk sjia-milits som er innordnet med Iran.

Det har vært en pause i angrepene siden våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft fredag, men Kataib Hizbollah og andre sjiamilitser har signalisert at angrepene vil gjenopptas når pausen i Gaza er over. Den irakiske regjeringen har advart om at uten en varig våpenhvile i Gaza, risikerer krigen å eskalere til en stor regional konflikt.

Den amerikanske okkupasjonen av Øst-Syria, som Damaskus er sterkt imot, har alltid vært en mulig snubletråd for en bredere krig i regionen på grunn av Russland og Irans tilstedeværelse i landet. På papiret er USA i landet for å bidra til å bekjempe restene av ISIS, men okkupasjonen er en del av den økonomiske kampanjen mot Syria, som også inkluderer lammende sanksjoner, og blir sett på av hauker i Washington som en sikring mot Iran.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War:

Sen. Rand Paul to Force Vote on Syria Withdrawal

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelNRK bygger luftslott av hydrogen
Neste artikkelTidligere stabssjef i USA om imperiets kommende fall
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.