Tidligere stabssjef i USA om imperiets kommende fall

0

Tidligere oberst Lawrence B. Wilkerson var stabssjef for daværende utenriksminister Colin Powell og innrømmer at han var medansvarlig for den katastrofale beslutningen om å gå til krig mot Irak på grunn av landets påståtte, men ikke-eksisterende masseødeleggelsesvåpen.

Siden har han kritisert både Irak-krigen, sin egen rolle i den og USAs lange serie med urettferdige kriger som etter hans utsagn har «drept millioner av mennesker».

Her har professor Glenn Diesen og Alexander Mercouris fra The Duran satt Wilkerson stevne for å få hans analyse av dagens situasjon. Og vi må igjen berømme Glenn Diesens evne til å få svært viktige internasjonale eksperter i tale.

I intervjuet peker Wilkerson blant annet på det faktum at USA har en gjeld på 33 billioner dollar, 33.000 milliarder dollar, og at snart vil bare rentene på denne gjelda overskyte 1000 milliarder dollar og dermed bli en så stor belastning på statsbudsjettet at USAs imperium smuldrer opp av rent økonomiske grunner.

Det er mange godbiter i intervjuet. Legg merke til:

0:25:00  «We made him our man» ….om Stoltenberg som NATO-generalsekretær.

1:07:00  .kommenterer galskapen i at eit nøytralt land (Norge) bombar Libya (dette var ikkje ei NATO-konflikt). 

1:10:00  «Influence in elections in Norway, Sweden, Finland», interessant når ein tenker på person og parti-galleriet, og NATO medlemsskap…

1:11:20    Amerikansk militære på juridisk sett norske baser, men styrt etter amerikansk lov….!  Har Kong Harald abdisert? Skal landet nå styres av to grunnlover, norsk og amerikansk?

1:25:20   «Israel will not be a state in 18 years»

Forrige artikkelSenator Rand Paul tvinger fram en avstemning om tilbaketrekning fra Syria
Neste artikkelMidtøsten ved et vendepunkt