Senator Lindsey Graham ber USA blåse deler av Iran av kartet

0

Den krigshissende senatoren sa at USA burde angripe oljefelt og basene til Revolusjonsgarden.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 28. desember 2023.

Senator Lindsey Graham (R-SC) har oppfordret USA til å bombe Iran som svar på Houthi-angrepene i Rødehavet, og sier iranske baser og oljefelt bør blåses «av kartet».

Den haukete senatoren hevdet at uten Iran ville det ikke være noen houthier. Men houthiene, formelt kjent som Ansar Allah, er en hjemmespunnet bevegelse av zaydi-sjiamuslimer. Zaydi-sjia-imamer styrte området i Nord-Jemen som houthiene nå kontrollerer, i rundt 1000 år, frem til 1962.

«Uten Iran er det ingen houthier,» sa Graham til Fox & Friends onsdag. «Houthiene støttes fullt og helt av Iran. Jeg har sagt i seks måneder nå … bomb Iran. De har oljefelt ute i det fri, de har Revolusjonsgardens hovedkvarter du kan se fra verdensrommet. Blås det av kartet.»

Houthiene har angrepet Israel-tilknyttet kommersiell skipsfart i Rødehavet og har gjort det klart at de ikke vil stoppe før Israel avslutter sin beleiring av Gaza. USA lanserte en militæroperasjon som svar, men har ikke rammet houthiene direkte, noe som ville innebære bombing av Jemen.

Graham kritiserte Biden-administrasjonen for ikke å bombe houthiene, noe som ville sette en fredsavtale i Jemen i fare. «Vi kjemper mot houthiene. Vi slo tyskerne og japanerne. Vi bør være i stand til å slå houthiene. Forsvarsminister Austin og Biden-administrasjonen svikter våre tropper i felten,» sa han.

Kjent for sin ekstremt haukete retorikk, har Graham vært en trofast støttespiller for Israels massakre i Gaza, og har tidligere sagt at det er «ingen grense» for hvor mange sivile Israel kan drepe. Han beskrev også situasjonen i Gaza som en «religiøs krig» og ba om at Gaza blir fullstendig jevnet med jorden.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Sen. Lindsey Graham Calls for US to Blow Parts of Iran ‘Off the Map’

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Se også dette svært gode intervjuet med professor i økonomi, Jeffrey Sachs, om USAs utenrikspolitikk:

Forrige artikkelHva er målet med Russlands massive rakettangrep på Ukraina?
Neste artikkelFN-konvoi angrepet av Israel på utpekt «humanitær rute»
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.