Nettavisa steigan.no er avhengig av deg!

0

Kjære leser!

Avisa steigan.no er 100% avhengig av deg og tusenvis av andre som deg. Hele vårt økonomiske grunnlag bygger på lesernes frivillige gaver og bidrag. Det gjør at vi tenker på dere hele tida.

Hver eneste dag prøver vi vårt ytterste å skape ei nettavis som gir faktabaserte og veldokumenterte analyser av aktuelle emner nasjonalt og internasjonalt. Vi forventer ikke at du skal være enig med oss i alt. Fri og bevare meg. En verden uten uenighet og diskusjon er et fengsel. Men vi ønsker å gi deg stoff både til opplysning og ettertanke som bringer et helt annet perspektiv enn det du får i de andre mediene. Kritisk, analytisk, gravende.

Gang på gang har vi lagt oss ut med makta, enten det gjelder det vedvarende ranet av vanlige folk som har blitt trappet opp, eller svindelen rundt det «grønne skiftet», koronadiktaturet, lockdown, maske- og vaksinetvang eller forsøket på å undertrykke enhver kritiker av NATOs stedfortrederkrig mot Russland med Ukraina som slaktoffer. Vi har blitt angrepet for det, er blitt hengt ut og fordømt av Atlantic Council, Forsvarets høyskole og Faktisk.no. Vi har aldri latt oss kue og heller ikke latt oss lure ut i skittstormen. Vi har gravd, dokumentert, analysert og publisert, rolig og metodisk.

Vi har lagt ut over 18.000 artikler til gratis bruk for enhver. De er underbygd med over 300.000 lenker. Det er artikler av nesten 1000 forfattere fra fem kontinenter. Basen er på over 200 millioner tegn eller 250 bøker på 400 sider hver. Alt søkbart og til din disposisjon, som du måtte ønske.

Vi viderefører opplysningstanken og tror på dialog og saklig diskusjon. Vi står for frihet; pressefrihet, bevegelsesfrihet, ytringsfrihet og personlig frihet. Derfor går vi også på barrikadene mot sånt som digital-ID, WHO-traktaten og forsøkene på å ødelegge kostholdet vårt og lokalsamfunnene våre.

Vi får massevis av ros fra dere lesere, og det er vi naturligvis veldig glade for. Vi får også så mange forslag, innspill og kommentarer som aldri før. Og vi får kritikk, både saklig og usaklig kritikk. Vi setter pris på det.

Vi er her for dere lesere, så vi må lytte og lære.

Vi er også avhengige av dere økonomisk.

Noen foreslo at vi skulle gjøre som Document.no og søke pressestøtte. De fikk 2,9 millioner kroner.

Men vi vil ikke ha den. Pressestøtte skaper bindinger og det skaper latskap. Vi vil mye heller være avhengig av dere, for da vet vi at vi må levere hele tida.

Og her er et synspunkt som bygger på det jeg kaller de små talls lov.

Det har vært flere tusen lesere som på et eller annet tidspunkt har gitt oss støtte, og vi er glade for hvert øre.

Men sett at 1500 av dere tegnet dere for 200 kroner i måneden eller ca. 7 kroner per dag. Hva ville det blitt på årsbasis? Jo, ikke mindre enn 3,6 millioner kroner, altså mye mer enn statsstøtten til Document. Og bak disse bidragene ville det stå en dugnad av 1500 tenkende, engasjerte og ressurssterke mennesker.

Det er enormt mye mer verdt enn å komme på statsbudsjettet.

Man sier at vi har vært modige. Og vi har fått mange nye venner. Men det er ikke til å legge skjul på at vi også har tapt venner på å stå i striden.

En videre utvikling av videotilbudet og styrking av vår daglige nyhetsjournalistikk, krever et stabilt økonomisk fundament. Om du kan tenke deg å bidra med et enkeltbidrag nå før jul, vil det bli satt ekstra pris på. Om du kan tenke deg å tegne deg for faste månedlige bidrag, sikrer du driften på lengre sikt. Igjen en ekstra takk til dere som allerede bidrar.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale med Vipps: 116916

Eller inn på Mot Dags støttekonto:

9001 30 89050

Fra utlandet:
IBAN-nummer
NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus
LABANOKK

Et annet alternativ er fast, månedlig donasjon eller enkeltbidrag gjennom Stripe:

Forrige artikkelKI, Kunstig Intelligens?
Neste artikkelHertugens omfavnelse
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).