Lloyd Austin besøker Israel, lover fortsatt støtte til Gaza-slakting

0
Forsvarsministrene Yoav Gallant og Lloyd Austin / Foto US Department of Defense.

Forsvarsministeren sier USAs forpliktelse overfor Israel er «urokkelig».

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 20. desember 2023.

Forsvarsminister Lloyd Austin møtte israelske embetsrepresentanter i Tel Aviv på mandag og lovet fortsatt amerikansk militærstøtte til det israelske angrepet på Gaza, til tross for de massive sivile tapstallene.

I et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa Austin at USAs «forpliktelse til Israel er urokkelig», ifølge The Times of Israel. «USAs forpliktelse til Israel er urokkelig, og ingen individuell gruppe eller stat bør teste vår besluttsomhet,» sa han.

Austin lovet at USA ville fortsette å forsyne Israel med «utstyret dere trenger for å forsvare landet deres», med henvisning til bomber og annen militærhjelp USA har sendt nesten daglig til Israel siden 7. oktober.

Amerikanske tjenestemenn har sagt at de vil at Israel skal avslutte den nåværende fasen av krigen, som innebærer konstante luftangrep og en bakkekampanje, i løpet av de neste ukene, og ta en mer målrettet tilnærming mot Hamas. Austin sa at USA hadde tanker om mer «kirurgiske» operasjoner, men gjorde det klart at tidslinjen for angrepet er opp til Israel.

«Når det gjelder tidslinjen, så er dette Israels operasjon, og jeg er ikke her for å diktere tidslinjer eller vilkår. Vår støtte til Israels rett til å forsvare seg er ubrytelig, som du har hørt meg si en rekke ganger, og det kommer ikke til å endre seg», sa han.

På en pressekonferanse med Austin sa Israels forsvarsminister Yoav Gallant at det israelske militæret vil «fortsette å operere i forskjellige intensitetsnivåer» som det finner passende, og vil til slutt kunne «gå gradvis over til neste fase.»

Les også: Israels forsvarsminister: «Vi kjemper mot menneskelige dyr»

Da han diskuterte sivile tap, sa Austin at «å beskytte palestinske sivile i Gaza er både en moralsk plikt og et strategisk imperativ», men ga også dekning for den israelske nedslaktingen av sivile. Han sa at tettheten av Gazas befolkning gjør det «veldig, veldig vanskelig å gjennomføre noen militær operasjon».

Mens amerikanske embetsrepresentanter hevder at de er bekymret for sivile tap i Gaza, vurderer de ikke å stille noen betingelser for militærhjelp eller begrensninger på bruken av bomber levert av USA. Siden 7. oktober har Israels angrep drept over 19.000 palestinere, inkludert over 7.500 barn.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Lloyd Austin Visits Israel, Vows Continued Support for Gaza Slaughter

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelUkraina endrer planlagte militæroperasjoner på grunn av ammunisjonsmangel
Neste artikkelVindkraften sviktet da det var mest behov for den
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.