Ukraina endrer planlagte militæroperasjoner på grunn av ammunisjonsmangel

0
Skjermdump fra video

Ammunisjonsmangel tvinger Ukrainas militære ledere til å endre planer og trappe ned offensive operasjoner, samtidig som USA sier de bare har penger til en ny våpenpakke til Ukraina og at Kongressen må bevilge mer penger.

Av Kyle Anzalone.

Libertarian Institute, 20. desember 2023.

En ukrainsk toppkommandant advarer om at Kievs ammunisjonsdepoter er i ferd med å gå tomme, noe som får militære ledere til å revurdere operasjonene. Uttalelsen kommer samtidig som Det hvite hus sier de bare har midler til én ny våpenpakke til Ukraina.

Den ukrainske brigadegeneralen Oleksandr Tarnavskyi sa på mandag at militæret «endrer planene» sine for innsatsen, på grunn av granatmangel sett «over hele frontlinjen». Han kalte mangelen et «veldig stort problem».

«Det er en mangel på ammunisjon, spesielt post-sovjetiske (granater) – det er 122 mm, 152 mm. Og i dag eksisterer disse problemene over hele frontlinjen,» forklarte Tarnavskyi. «De volumene vi har i dag er ikke tilstrekkelige for oss i dag, gitt våre behov.»

«Så vi omfordeler dem. Vi gjør om på planer og oppgaver som vi hadde satt for oss selv og gjør dem mindre, fordi vi trenger å sørge for dem,» la han til. Tarnavskyi fortsatte med å bemerke at Ukraina trapper ned noen offensive operasjoner.

Kiev beordrer for tiden sine tropper til å forsøke å etablere fotfeste på den østlige bredden av elven Dnepr sør i Ukraina. En soldat engasjert i slaget sa, «Det er ikke engang en kamp for å overleve. Det er et selvmordsoppdrag Han fortsatte: «Jeg så ikke noe lignende i Bakhmut eller Soledar. Det er så bortkastet.»

Ukrainas vestlige støttespillere produserer færre granater enn Ukraina bruker. Washington tømte sitt lager av 155 MM granater, noe som resulterte i at Biden sendte klaseammunisjon til Kiev. Gjennom hele konflikten har vestlige ledere presset Ukraina til å bruke færre artillerigranater. Imidlertid har Kiev fortsatt å bruke granater i høyt tempo og klaget over at deres vestlige støttespillere ikke forstår den nåværende slagmarken.

Det hvite hus sier de bare har midler til én våpenforsendelse til Ukraina. Kongressen har bevilget over 100 milliarder dollar til Det hvite hus for å bevæpne Ukraina og finansiere staten i Ukraina. Med midlene nesten brukt opp, krever imidlertid Biden-administrasjonen at Kongressen vedtar ytterligere $ 60 milliarder i midler for å støtte Kiev.


Denne artikkelen ble publisert av The Libertarian Institute:

Ukraine “Replanning” Military Operations Due to Ammo Shortage

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for Conflict of Interest, sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelNår demokratiet svekkes, må folket vekkes
Neste artikkelLloyd Austin besøker Israel, lover fortsatt støtte til Gaza-slakting
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.