Israels forsvarsminister: «Vi kjemper mot menneskelige dyr»

0
Israels forsvarsminister Yoav Gallant

«Og vi vil behandle dem deretter. Ikke noe mat, ikke noe strøm, ikke noe vann. Alt blir stengt.»

Israels forsvarsminister beskrev palestinere som «menneskelige dyr» og lovte å «behandle dem deretter», da jagerfly utløste en massiv bombekampanje på Gazastripa. Dette skriver Middle East Eye.

Yoav Gallant kunngjorde en «fullstendig beleiring» av Gazastripa, et område på rundt 365 kvadratkilometer, og hjem til 2,3 millioner palestinere, som har vært under en israelsk-ledet blokade siden 2007.

«Jeg har beordret en fullstendig beleiring av Gazastripa. Det vil ikke være elektrisitet, ingen mat, ingen drivstoff, alt er stengt,» sa Gallant.

«Vi kjemper mot menneskelige dyr og vi handler deretter,» la han til.

Det israelske luftvåpenet har sluppet 2000 ammunisjon og mer enn 1000 tonn bomber på Gaza de siste 20 timene, sa hæren mandag morgen, etter å ha beskutt 20 høyhus, moskeer, sykehus, banker og annen sivil infrastruktur.

Omtrent halvparten av Gazas befolkning er barn.

Dette er kollektiv avstraffelse og er utvilsomt et eklatant brudd på den fjerde Genevekonvensjonen, og spesifikt i artikkel 3. Dette er å betrakte som krigsforbrytelser etter internasjonal lov.

Den ledende israelske avisa Haaretz skriver at ansvaret for denne krigen mellom Israel og Gaza ligger på én mann: Benjamin Netanyahu. På lederplass skriver avisa:

Katastrofen som rammet Israel under høytiden Simchat Torah er det klare ansvaret til én person: Benjamin Netanyahu.

Forrige artikkelIsraelsk parlamentariker sier «pogrom» mot palestinerne provoserte fram Hamas-angrep
Neste artikkelGalopperende fattigdom i Frankrike