Krigen i Gaza blir gradvis til en regional krig

0
Hizbollah-krigere utførte et angrep på posisjonene til den israelske hæren i bosetningen Doviv nord i Israel

Intensiteten av krigen i Gaza har vært uendret i flere dager og motstanden i Gaza har erklært at den kan fortsette i flere måneder. Dette skriver Iran Observer.

Andre fronter kan raskt eskalere.

● Libanon-fronten

Den israelske hæren forbereder seg på en militæroperasjon mot Libanon for å holde Hizbollah unna grensen. Tusenvis av israelere har blitt fordrevet i nord og israelske overvåkingssystemer har blitt totalt ødelagt. Israelerne føler seg derfor veldig nervøse og deres eneste løsning er en krig med Hizbollah.

● Jemenfronten

Mens Hizbollah får Israel til å miste menneskelig kapital, gir Ansarullah-bevegelsen et slag mot den israelske økonomien ved å gjøre Rødehavet dyrt og farlig for rederier. Jemens forsvarsminister har advart om en kraftig opptrapping dersom krigen i Gaza ikke tar slutt.

● Irak-fronten

Ettersom den irakiske fronten har mindre direkte engasjement med Israel, begynner det å bli vanskelig for USA. Den irakiske statsministeren har sagt at Irak planlegger å avslutte USAs tilstedeværelse i Irak, noe som kan gi legitimitet til irakiske motstandsstyrker til å påføre amerikanske styrker alvorlig skade i Irak.

Iraqi resistance strikes ‘vital Israeli target’ in occupied Golan Heights

US forces in Iraq, Syria came under attack 100 times since October 17: Report

Gantz: «Hvis Libanon ikke stopper Hizbollah, vil vi gjøre det»

Nettavisa The Cradle skriver:

Krigskabinettmedlem Benny Gantz fortalte journalister 27. desember at Israel forsøker å øke intensiteten på sin nordfront mot Hizbollah.  

«Jeg sier til vennene våre rundt om i verden: Situasjonen ved den nordlige grensen krever forandring,» sa Gantz. «Tiden for en diplomatisk løsning er i ferd med å renne ut. Hvis verden og regjeringen i Libanon ikke handler for å stoppe brannen mot våre nordlige samfunn og for å drive Hizbollah bort fra grensa, vil den [israelske hæren] gjøre det.» 

Tidligere har israelske medier rapportert at lederen av Shtula-bosettingskomiteen hadde sagt: «Vi trodde at Hizbollah ville trekke seg tilbake nord for Litani, men det som skjedde var at vi trakk oss tilbake bak Betzet-elven.» 

Den israelske hæren som har bosatt seg nær den libanesiske grensen har sagt at de er i høy beredskap, og militærets stabssjef Herzi Halevi sa: «Vi må være forberedt på å slå til om nødvendig». 

Israel har økt sin aggresjon mot Sør-Libanon med nesten daglige angrep, og nylig rettet et israelsk luftangrep mot den sørlibanesiske byen Bint Jbeil som drepte tre sivile.  

Hizbollah har holdt den israelske tilstedeværelsen på grensa i en tilstand av panikk. Hizbollah ser på den israelske trusselen som en papirtiger og har daglig siktet mot bosetninger, og fortrengt titusenvis av bosettere som bodde i de nå tomme byene.  

Israel har nylig advart om en utvidelse til Libanon, og den 22. desember sa den israelske journalisten Nadav Eyal, som siterer høytstående embetsmenn i hæren, at «alle øyne er rettet mot nord. Titusenvis av israelere er internt fordrevet på grunn av krigen Hizbollah startet umiddelbart etter at Hamas angrep.»

«Den generelle vurderingen i Israel er at diplomatiske forsøk overfor Hizbollah vil mislykkes, og sjansene for krig øker,» la Eyal til. 

The Times hadde tidligere rapportert at Israel utarbeidet planer for en invasjon av Libanon da den israelske hæren fryktet et 7. oktober-lignende angrep fra Hizbollah.  

Planene og truslene om invasjon i Libanon er i strid med bønner fra israelske allierte mot å utvide krigen ytterligere.  

Den israelske reservegeneralen Yitzhak Brick har gitt sine advarsler til Israel og sagt at Israel ikke er forberedt på å møte Hizbollah.  

«Hizbollah er i dag utstyrt med 150 000 raketter og missilgranater, og hovedproblemet er at noen av disse er presise og tunge, veier hundrevis av kilo,» advarte Brick og la til at Hizbollah «kan treffe mål som kraftverk. , vann [anlegg], flyvåpenbaser, og forstyrrer veitrafikken og [fortrenger] befolkningen.» 

Men den israelske staten er fast bestemt på å true den libanesiske fronten, og forsvarsminister Yoav Gallant sa nylig at «hvis Hizbollah ønsker å gå opp et nivå, går vi opp fem». 

Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah talte til fronten i en nylig tale. «Det som skjer på vår front er ekstremt viktig og innflytelsesrikt … det vil ikke forbli begrenset for lenge […] Alle alternativer på den libanesiske fronten er åpne. Alle valg ligger på bordet.»

Forrige artikkelDet finnes ingen måte å «forklare» graden av død og ødeleggelse i Gaza på
Neste artikkelRussia Gate del 7 – Den punkterte ballongen kalt Mueller-høringen