Israelsk byrådsleder sier Israel bør få Gaza til å se ut som Auschwitz

0
Faksimile fra Jerusalem Post.

David Azoulai sier Gaza bør tømmes for palestinere og jevnes med jorden.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 18. desember 2023.

David Azoulai, byrådsleder for den nordlige israelske byen Metula, har oppfordret Israel til å få Gazastripen til å se ut som den beryktede nazi-opererte konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Ifølge The Jerusalem Post mener Azoulai at Gaza bør tømmes for palestinere og jevnes med jorden. Han foreslo at den israelske marinen kunne transportere palestinere til flyktningleirer i Libanon.

«Deretter bør det etableres en sikkerhetsstripe fra havet til grensegjerdet mot Gaza, helt tomt, som en påminnelse om hva som en gang var der. Det skal ligne konsentrasjonsleiren Auschwitz,» sier Azoulai.

«Be alle i Gaza om å dra til strendene. Marineskip skal laste terroristene på kysten av Libanon. Hele Gazastripen bør tømmes og jevnes flatt, akkurat som i Auschwitz. La det bli et museum, som viser egenskapene til staten Israel og fraråder noen fra å bo på Gazastripen. Det er dette som må gjøres for å gi dem en visuell representasjon,» legger han til.

Mange israelske tjenestemenn har oppfordret andre land til å ta imot palestinske flyktninger for å lette den etniske rensingen av Gazastripen. Et lekket dokument forfattet av Israels etterretningsdepartement, sa at det beste alternativet for et etterkrigs-Gaza ville være at hele befolkningen ble presset inn i Egypt, men Kairo er sterkt imot ideen, og tvinger israelske tjenestemenn til å se andre steder.

Byen Metula, der Azoulai leder rådet, ligger nær grensen mellom Israel og Libanon og har blitt evakuert på grunn av skuddvekslingen mellom Israel og Hizbollah. Israelske tjenestemenn har truet med krig i Libanon hvis Hizbollah ikke beveger seg tilbake fra grensen. Azoulai sa at for at innbyggerne skal komme tilbake til Metula, må Hizbollah skyves tilbake til Litani-elven, som ligger 18 miles nord for grensen.


Israeli Town Council Head Says Israel Should Make Gaza Look Like Auschwitz

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelKrigsdagbok del 88 – 10. til 14. oktober 2023
Neste artikkelRapport: Israelske bulldosere kjører over telt, begraver palestinere levende
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.