Rapport: Israelske bulldosere kjører over telt, begraver palestinere levende

0
Illustrasjonsbilde fra X/Twitter

En Al-Jazeera-korrespondent i Gaza sier bulldoserne ødela telt der palestinske familier søkte ly utenfor et beleiret Gaza-sykehus.

The Cradle – 16. desember 2023

Israelske bulldosere har drept dusinvis av palestinere ved å kjøre over og knuse teltene der de søkte ly utenfor Kamal Adwan-sykehuset i Gaza, rapporterte Al-Jazeera 16. desember.

«Dusinvis av fordrevne, syke og sårede mennesker ble levende begravet. Okkupasjonsmaktens [israelske] bulldosere kjørte gjennom teltene til de fordrevne i sykehusgården og knuste dem brutalt,» rapporterte Anas al-Sharif, arabisk korrespondent for Al-Jazeera i Gaza.

«En skremmende massakre og unevnelige scener. Det den israelske okkupasjonen gjorde inne på Kamal Adwan-sykehuset er en forferdelig forbrytelse mot innbyggere og medisinsk personell,» sier Sharif i et innlegg på X.

Anslagsvis 3.000 palestinere har søkt tilflukt på sykehusområdet, som har vært under beleiring av den israelske hæren i åtte dager.

Ifølge Gazas helsedepartement er 12 palestinske babyer fortsatt fanget i kuvøser på sykehuset. Uttalelsen la til at israelske styrker «samler menn, inkludert medisinsk personell, i sykehusets gårdsplass».

Departementet oppfordret «FN, Verdens helseorganisasjon og Røde Kors til å iverksette umiddelbare tiltak for å redde livene til de som er på sykehuset».

Etter at israelske styrker okkuperte barnesykehuset Al-Nasr nord i Gaza by i begynnelsen av november, og tvang de ansatte til å evakuere, døde fem babyer i kuvøser da de ble etterlatt. Deres råtnende kropper ble oppdaget to uker senere da den emiratiske journalisten Mohammad Balousha var i stand til å besøke sykehuset da en 7-dagers våpenhvile stoppet kampene midlertidig.

Israels angrep på Gazas sykehus ser ut til å være et bevisst forsøk på å kollapse helsevesenet i den bombede og beleirede enklaven.

«Siden begynnelsen av krigen har Israel strategisk angrepet helseinstitusjoner,» sier Nebal Farsakh, talsperson for Røde Halvmåne, til The New Arab.

Israelske angrep har blant annet vært rettet mot Al-Shifa-sykehuset, Al-Quds-sykehuset, Al-Ahli-sykehuset, Al-Nasr- og Al-Rantisi-sykehusene for barn, og det indonesiske sykehuset.

Ifølge Gazas helsedepartement er 18.800 palestinere drept, de fleste kvinner og barn, og mer enn 51.000 såret siden begynnelsen av Israels forferdelige bombekampanje i Gaza begynte 7. oktober.

Israeli bulldozers demolish tents, bury Palestinians alive: Report

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelIsraelsk byrådsleder sier Israel bør få Gaza til å se ut som Auschwitz
Neste artikkelBondeprotester i Berlin, traktordemonstasjoner ved Brandenburger Tor
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.