Israel godkjenner ny bosetting i Øst-Jerusalem

0

(NTB) Israelske myndigheter har godkjent bygging av over 1700 nye boliger i en utvidelse av bosettingen i okkuperte Øst-Jerusalem, opplyser organisasjonen Peace Now. Halvparten av det «nye nabolaget» med til sammen 1738 boenheter ligger i den annekterte østlige delen av byen, ifølge organisasjonen.

– Hadde det ikke vært for krigen, ville det vært mye støy rundt dette. Det er et svært problematisk prosjekt med tanke på en sammenhengene palestinsk stat mellom den sørlige Vestbredden og Øst-Jerusalem, sier Hagit Ofran i Peace Now til nyhetsbyrået AFP.

De israelske bosetningene i de okkuperte områdene er i strid med folkeretten. I 2016 vedtok FNs sikkerhetsråd en resolusjon som fordømmer Israels bygging av bosetninger.

Forrige artikkelFinnmarkseiendommen sier nei til Davvi vindkraftverk
Neste artikkelRussia Gate del 4 – “Steele-mappen” og britene