Hvem eier Norge?

0

På steigan.no har vi gjort et omfattende arbeid for å kartlegge hvem som eier de største bedriftene i den vestlige verden. Resultatene av våre undersøkelser er presentert i seks korte videoforedrag:

For å gjøre en lang historie kort kan man si at det er de vi kaller «de vanlige mistenkte», BlackRock, Vanguard og State Street, som sitter med bukta og begge endene i alle de viktigste sektorene, og bak dem skimter man de gamle familiedynastiene som bruker disse fondene som sine investorer.

Men en leser spurte oss: Hvem er det så som eier Norge?

Og det måtte vi jo se litt på, og jeg understreker at vi bare så vidt er begynt. Her kommer en liten intro, men vi tror den gir et representativt blikk på situasjonen.

Forrige artikkelEtt skritt frem og to tilbake
Neste artikkelAmerikanske flyoperasjoner i Guyana midt under spenninger med Venezuela
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).