UNICEF: «Gaza – kirkegård for tusenvis av barn»

0
Fra The Cradle

Den London-baserte menneskerettighetsorganisasjonen Save the Children sier at antallet barn drept på Gazastripen har «overgått det årlige antallet drepte barn i verdens konfliktsoner siden 2019».

Av nyhetsdesken i The Cradle.

UNICEF-talsmann James Elder uttrykte i en pressebriefing på Place of Nations i Genève 31. oktober alvorlig bekymring over det israelske bombardementet av Gazastripen og antall drepte barn så langt. 

«Vår alvorligste frykt for at det rapporterte antallet drepte barn ble dusinvis, deretter hundrevis og til slutt tusenvis ble realisert på bare to uker,» sa Elder. 

«Tallene er forferdelige, angivelig er mer enn 3450 barn drept og sjokkerende nok stiger dette betraktelig hver dag.» 

Han la til at «Gaza har blitt en kirkegård for tusenvis av barn. Det er et levende helvete for alle andre.» 

Den London-baserte menneskerettighetsorganisasjonen Redd Barna uttrykte også stor bekymring:

«Antallet barn som er rapportert drept i Gaza på bare tre uker, har overgått det årlige antallet drepte barn i verdens konfliktsoner siden 2019.» 

«Tre uker med vold har revet barn fra familier og revet gjennom livene deres i en ufattelig hastighet,» fortsatte organisasjonen.

«Ett barns død er én for mye, men dette er alvorlige krenkelser av episke proporsjoner. En våpenhvile er den eneste måten å sikre deres sikkerhet på. Det internasjonale samfunnet må sette mennesker foran politikk – hver dag som brukes på debatt, etterlater barn drept og skadet. Barn må beskyttes til enhver tid, spesielt når de søker trygghet på skoler og sykehus.» 

Den nåværende humanitære krisen på Gazastripen er blant de verste menneskerettighetsorganisasjonene har sett. En av de største bekymringene for disse organisasjonene nå er den økende vannkrisen i Gaza.  

Elder fortalte fra en personlig beretning fra en kollega i Gaza at det ikke er trygt, friskt vann å drikke, det eneste vannet tilgjengelig for barna og alle andre er salt, noe som gjør hundrevis syke og dehydrerte.  

Redd Barna, som siterer en FN-rapport, sa at «risikoen for at barn dør av skader har aldri vært høyere, og FN rapporterer at en tredjedel av sykehusene over Gazastripen ikke lenger er operative på grunn av strømbrudd og en «total beleiring» fra Israels regjering som blokkerer innførsel av varer som drivstoff og medisiner.» 

Elder avsluttet sitt foredrag med å nevne at «hvis det ikke blir våpenhvile og vann, medisiner og ingen løslatelse av bortførte barn, så er vi raskt på vei mot enda større grusomheter som rammer uskyldige barn». 

På grunn av mangelen på drivstoff har sykehus blitt tvunget til å utføre operasjoner uten bruk av narkotika, «mangel på anestesi har betydd amputering av barn uten smertelindring», skriver Redd Barna.  

Kommentar: En bevisst massakre

New York Times skriver: Det ble tydelig for amerikanske tjenestemenn at israelske ledere mente at massive sivile tap var en akseptabel pris i den militære kampanjen. I private samtaler med amerikanske kolleger refererte israelske tjenestemenn til hvordan USA og andre andre allierte makter tydde til ødeleggende bombeangrep i Tyskland og Japan under andre verdenskrig – inkludert at de slapp de to atomstridshodene i Hiroshima og Nagasaki – for å prøve å beseire disse landene.

Ja, du leste riktig. Israel ga USA beskjed om at de kom til å teppebombe Gaza uansett hvor mange sivile menneskeliv det ville kreve og de rettferdiggjorde det med å vise til teppebombinga av byer som Dresden og utslettelsen av Hiroshima og Nagasaki. De viste til noen av de verste forbytelsene i krigens historie for å legitimere det de tok sikte på å gjøre.

Og Joe Biden & co hørte på dette – og ga grønt lys.

Forrige artikkelDom i Ukraina: Det var snikskyttere på Maidan-sida som drepte
Neste artikkelSmåbrukarlagets opptrappingsplan for norsk jordbruk
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.