Dom i Ukraina: Det var snikskyttere på Maidan-sida som drepte

0
Opprøret på Maidan-plassen i Kiev ble framstilt som et folkelig opprør mot korrupsjon, men det var styrt av CIA og annen vestlig etterretning og det førte nazistiske krefter fram til viktige maktposisjoner.

En svær dom på 1 000 000 ord i Maidan-massakrerettssaken, som ikke er rapportert i mediene, bekrefter akademiske studier som blant annet er utført av Ivan Katchanovski fordi den slår fast som sin «kategoriske konklusjon» at det var snikskyttere som skjøt fra Maidan-kontrollerte Hotel Ukraina og at det ikke kan utelukkes at 8 demonstranter ble drept og 20 såret av «ukjente personer ,» som ikke var «lovhåndhevere.» Dette betyr at snikskytterne var på pro-Maidan-sida og ikke på den regjeringskontrollerte sida.

Dommen finnes på ukrainsk her.

Dommen bekrefter også funnene til Katchanovski som viser at det ikke er bevis for ordre gitt av Janukovitsj eller hans ministre for å massakrere Maidan-demonstranter og at 4 politifolk ble drept og 39 såret av Maidan-snikskyttere. I tillegg til å frikjenne to Berkut-politimenn for å ha drept og såret demonstranter, heter det at alle anklagede Berkut-medlemmer grunnløst ble beskyldt for å ha drept 13 og såret 29 Maidan-demonstranter.

Se: The “snipers’ massacre” on the Maidan in Ukraine

Dette har naturligvis fått null oppslag i mediene. Men det innebærer at en av bærebjelkene i fortellingen om Maidan bryter sammen og at skytterne drepte både «sine egne» og politifolk for å skape det politiske grunnlaget for kuppet 22. februar 2014.

Påtalemyndighet, Maidan-tilhengere og media med noen få unntak, selverklærte eksperter og propagandahandlere nektet for skyting fra snikskyttere som befant seg på Maidan-kontrollerte Hotel Ukraina og kalte det konspirasjonsteori.

Omtalt på steigan.no

Igjen skiller vi oss fra det store grosset av medier ved at vi har omtalt og påpekt de bevisene som Ivan Katchanovski har lagt fram. I artikkelen Hva kaller man et regime som yter straffefrihet til fascister? skriver Lars Birkelund:

Ivan Katchanovski, en kanadisk forsker av ukrainsk opprinnelse, forteller dette i en artikkel av 21. juni, og om hvordan manglende etterforskning og det at skyldige har gått fri har bidratt til de svært dårlige relasjonene innad i Ukraina og mellom Vesten og Russland. Katchanovski sier videre, stikk i strid med det vi blir fortalt gjennom ‘NATO’mediene:

«Det absolutte flertallet av sårede Maidan-demonstranter, nesten 100 vitner fra påtalemyndigheten og forsvaret, synkroniserte videoer og medisinske og ballistiske undersøkelser av regjeringseksperter pekte utvetydig på det faktum at Maidan-demonstrantene ble massakrert av snikskyttere lokalisert i Maidan-kontrollerte bygninger. Til dags dato har imidlertid ingen blitt dømt for denne massakren, på grunn av den politiske sensitiviteten i disse funnene og tildekkingen av dem».

«Massakren av demonstranter og politi under masseprotestene ‘Euromaidan’ 20. februar 2014 i Ukraina var et vendepunkt i konflikten i Ukraina og i konfliktene mellom Ukraina og Russland og Vesten mot Russland. Dette massedrapet førte til at Ukrainas president Viktor Janukovitsj ble styrtet og det startet en spiral med eskalering av konflikten som inkluderte den russiske annekteringen av Krim og borgerkrigen og russiske militære intervensjoner i Donbass. Russland eskalerte disse konfliktene 24. februar 2022, med sin ulovlige invasjon og krigen med Ukraina, som har blitt en stedfortrederkrig med Vesten». (…)

Janukovitsj, ledere for innenriksdepartementet, interne tropper og sikkerhetstjenesten i Ukraina, og Berkut-kommandanter ble deretter anklaget in absentia for å ha beordret Maidan-massakren av demonstrantene, men uten bevis for at slike ordrer ble gitt. Janukovitsj, hans ministre og Berkut-kommandanter benektet at de hadde beordret massakren og uttalte at demonstrantene og politiet ble skutt av Maidan-snikskyttere. De klarte imidlertid heller ikke å frambringe spesifikke bevis til støtte for sine påstander.

I motsetning til det dominerende narrativet i vestlige medier, presenterte en tysk fjernsynskanal ARD bevis som viste at snikskyttere hadde vært basert på Hotel Ukraina, og at regjeringens etterforskning var manipulert. En granskningsrapport fra BBC presenterte lignende bevis, sammen med en tilståelse fra en av Maidan-snikskytterne som hadde skutt mot politiet fra musikkonservatoriet. Deretter innrømmet flere andre demonstranter fra det høyreekstreme selskapet Maidan i ukrainske medier og sosiale medier å ha skutt og drept politifolk (…)

Rettssaken mot Janukovitsjs for statsforræderi avslørte vitnesbyrd og bevis som tyder på at han flyktet fra Kiev, og senere fra Ukraina, ikke fordi han hadde beordret massakren (som påtalemyndigheten insisterte på), men på grunn av drapsforsøk (…)

Mer enn ni år etter et av de best dokumenterte tilfellene av massemord i historien, er det ikke en eneste person dømt eller fortsatt arrestert for Maidan-massakren av demonstrantene og politiet».

Les også: Omfattende avsløring av Maidan-massakren undertrykt av akademisk topptidsskrift

De løgnaktige fortellingene om Maidan, og ikke minst fortellinga om «politiets brutalitet» mot «fredelige demonstranter» er noen av de viktigste brikkene i det puslespillet som har lagt grunnlag for NATOs stedfortrederkrig mot Russland i Ukraina.

Forrige artikkelGoogle har søkt om 860 megawatt til datasenter i Norge
Neste artikkelUNICEF: «Gaza – kirkegård for tusenvis av barn»