NYT: Israel sa til USA at massive sivile tap er «en akseptabel pris»

0
By Bundesarchiv, Bild 146-1994-041-07 / Unknown author / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5483604

New York Times skriver: Det ble tydelig for amerikanske tjenestemenn at israelske ledere mente at massive sivile tap var en akseptabel pris i den militære kampanjen. I private samtaler med amerikanske kolleger refererte israelske tjenestemenn til hvordan USA og andre andre allierte makter tydde til ødeleggende bombeangrep i Tyskland og Japan under andre verdenskrig – inkludert at de slapp de to atomstridshodene i Hiroshima og Nagasaki – for å prøve å beseire disse landene.

Ja, du leste riktig. Israel ga USA beskjed om at de kom til å teppebombe Gaza uansett hvor mange sivile menneskeliv det ville kreve og de rettferdiggjorde det med å vise til teppebombinga av byer som Dresden og utslettelsen av Hiroshima og Nagasaki. De viste til noen av de verste forbytelsene i krigens historie for å legitimere det de tok sikte på å gjøre.

Og Joe Biden & co hørte på dette – og ga grønt lys.

Det er ikke vi som overdriver. Dette er en statsledelse som mener at den har rett til å begå folkemord og en «leder av den demokratiske verden» som synes det er greit!

Israel gidder ikke en gang å late som om de forholder seg til internasjonal lov eller Genevekonvensjonene om krigens lover. Og deres høye beskytter i Washington, garantisten for den «regelbaserte orden» ikke bare aksepterer det, men sørger for at de har nok våpen til å gjennomføre sitt forsett.

WikiLeaks bekrefter israelsk dokument om fullstendig etnisk rensing av Gaza

WikiLeaks skriver:

En uke etter Hamas-angrepet utstedte Israels etterretningsdepartement et hemmelig ti-siders dokument som skisserer utvisningen av den palestinske befolkningen i Gaza til Nord-Sinai, i Egypt:

  1. Instruere sivile palestinere om å forlate Nord-Gaza i forkant av landoperasjoner;
  2. Sekvensielle landoperasjoner fra nord til sør Gaza;
  3. Ruter over Rafah holdes klare;
  4. Etablere teltbyer i Nord-Sinai og bygge byer for å gjenbosette palestinere i Egypt

Dokumentet er verifisert av en tjenestemann fra etterretningsdepartementet, ifølge det hebraiske nettstedet Mekomit som opprinnelig publiserte dokumentet. Mekomit bemerket at dokumenter fra etterretningsdepartementet er rådgivende og ikke bindende for den utøvende myndigheten.

Dette har vi også omtalt her, og det er nå også bekreftet av WikiLeaks:

Noen få lesere har kritisert oss for å være for agitatoriske mot Israel. Vår dekning har hele tida brukt et så moderat språk som situasjonen tillater og har hele tida vært kildebasert, så også her. Vi overlater til leserne å trekke sine egne konklusjoner av disse dokumenterte uttalelsene og dokumentene.

Forrige artikkelHvem var «Amalek»?
Neste artikkelTestforetaket Helse Nord