Stanford Group hjalp USAs myndigheter med å sensurere Covid-dissidenter og løy om det

0
Virality Project sensurerte og løy om det

En rekke nylig utgitte rapporter om Virality Project bekrefter at regjeringen brukte ei Stanford-gruppe for å sensurere sant innhold om Covid-vaksiner.

Av Alex Gutentag og Andrew Lowenthal, Public.

En talsperson for Stanford Internet Observatory (SIO) sier at de «ikke sensurerte eller ba sosiale medieplattformer om å fjerne noe sosialt medieinnhold angående bivirkninger av koronavirusvaksine.» Dette dementiet kom som svar på Twitter-filer publisert av Matt Taibbi i mars, som avslørte at SIOs såkalte «Virality Project» hadde presset medieplattformer til å behandle brukernes bekymringer om vaksinemandater og vaksinepass som «desinformasjon» og å betrakte «historier om ekte vaksine-bivirkninger» for å være innhold på sosiale medier som det måtte tas tiltak mot. Virality Project var et initiativ tatt i fellesskap av Big Tech, universiteter og frivillige organisasjoner for å bekjempe «feilinformasjon mot vaksine». SIO svarte på Taibbis Twitter-filer ved å hevde at funnene hans var «unøyaktige og basert på forvrengninger av e-postutvekslinger i Twitter-filene.»

Men nye bevis viser at Stanford løy om omfanget av Virality Project og at dets sensurarbeid ble utført på vegne av den amerikanske regjeringen.

Som Public rapporterte tirsdag, avslørte nye dokumenter delt av House Judiary Committee at Department of Homeland Security (DHS), opprettet Virality Projects forgjenger, Election Integrity Partnership (EIP), for å sensurere ytringer som er beskyttet av loven. Forklarer komiteen, «EIP rekonstituert som viralitetsprosjektet» og fortsatte å jobbe med den føderale regjeringen. Twitter Files fant også ut at prosjektet samarbeidet «med flere offentlige etater», inkludert Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA), Office of the Surgeon General, og Centers for Disease Control (CDC).

Stanford og mainstream media insisterer likevel på at «desinformasjons»-eksperter bare utførte forskning, og ikke er involvert i faktisk sensur.

Nå har en etterforskning fra Public avdekket klare bevis på at prosjektet var direkte og bevisst involvert i vellykket sensurarbeid. Public analyserte en rekke nylig utgitte Jira-systemdokumenter, Virality Projects tipslinje til sosiale medieselskaper. Disse dokumentene motsier i overveldende grad Stanfords påstand om at den ikke forsøkte å få innhold sensurert.

Virality Project, som fungerte som et redskap for DHS og CISA, jobbet direkte med ansatte på Facebook, Google, YouTube, TikTok og flere, som alle var registrert på Jira-systemet deres. Disse selskapene forsikret prosjektet regelmessig om at de tok for seg innholdet det flagget. Bedrifter svarte med kommentarer som: «Takk for at du flagget dette. Vi har tatt fatt i innholdet,» eller «Takk for at du sa ifra til oss – teamet vårt ser på dette nå.» Virality Project holdt styr på handlinger på innholdet det flagget, og lyktes ofte med å få innhold merket eller fjernet fra plattformer, og med å få brukere suspendert.

Virality Project ser ut til å ha spilt en stor rolle i et spesielt beryktet tilfelle av Covid-relatert sensur. 15. mars 2021 twitret Harvard-professor i medisin Martin Kulldorff: «Å tenke at alle må vaksineres er like vitenskapelig feil som å tenke at ingen burde. COVID-vaksiner er viktige for eldre høyrisikopersoner, og deres omsorgspersoner. De med tidligere naturlig infeksjon trenger ikke det. Heller ikke barn.»

«Kjære Twitter-team,» skrev en representant for Virality Project som svar på Kulldorffs innlegg, «Denne tweeten er direkte i strid med CDCs råd.»

 «Takk teamet – vi ser på dette,» skrev en senior spesialist på Twitter Trust & Safety Policy tilbake.

Kulldorffs tweet ble deretter stemplet som villedende, og han ble midlertidig suspendert fra plattformen. Internt identifiserte viralitetsprosjektet Kulldorff, en kjent biostatistiker, som en «gjentatt lovbryter.»

Denne prosessen var virkelig et bevisst, statsstøttet sensurtiltak. I mange alvorlige tilfeller har Virality Project – igjen, et statlig redskap – med vilje og bevisst arbeidet for å dempe og deplattforme brukere av sosiale medier. Jira-poster bekrefter Twitter-filene og er bevis på brudd på First Amendment.

Forrige artikkelAmnesty-rapport skildrer tortur av palestinske fanger
Neste artikkelKina selger seg ut av USAs gjeld som aldri før
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.