Skrekken, Skrekken!

0
The Executioner’s Song - av Mr. Fish

Israels folkemordsangrep, som dreper hundrevis av palestinere om dagen, inkludert rundt 160 barn, har utvidet seg til å beskyte de gjenværende sykehusene i Gaza.

Av Chris Hedges.

DOHA, Qatar: Jeg er i studioet til den arabiske utgaven til Al Jazeera og ser på en direktesending fra Gaza by. Al Jazeera-reporteren i det nordlige Gaza ble på grunn av den intense israelske bombingen tvunget til å evakuere til det sørlige Gaza. Han forlot kameraet sitt. Han kjørte det i gang på Al-Shifa-sykehuset, Gazas største medisinske kompleks. Det er natt. Israelske stridsvogner skyter direkte mot sykehusområdet. Lange horisontale røde blink. Et bevisst angrep på et sykehus. En bevisst krigsforbrytelse. En bevisst massakre på de mest hjelpeløse sivile, inkludert svært syke og spedbarn. Da dør direktesendingen.

Vi sitter foran monitorene. Vi er stille. Vi vet hva dette betyr. Ingen strøm. Ikke vann. Ikke internett. Ikke medisinsk utstyr. Hvert spedbarn i kuvøse vil dø. Hver dialysepasient vil dø. Alle på intensivavdelingen vil dø. Alle som trenger oksygen vil dø. Alle som trenger akutt kirurgi vil dø. Og hva vil skje med de 50.000 menneskene som, drevet fra hjemmene sine av den nådeløse bombingen, har søkt tilflukt på sykehusområdet? Det vet vi også svaret på. Mange av dem vil også dø.

Det finnes ikke ord for å uttrykke det vi er vitne til. I de fem ukene med skrekk er dette en av skrekkens høydepunkter. Europas likegyldighet er ille nok. Den aktive medvirkningen fra USA er ufattelig. Ingenting rettferdiggjør dette. Ingenting. Og Joe Biden vil gå inn i historien som medskyldig til folkemord. Måtte spøkelsene til de tusenvis av barn han har deltatt i å myrde, hjemsøke ham resten av livet.

Israel og USA sender et skremmende budskap til resten av verden. Internasjonal og humanitær rett, inkludert Genève-konvensjonen, er meningsløse stykker papir. De gjaldt ikke i Irak. De gjelder ikke i Gaza. Vi vil pulverisere nabolagene og byene deres med bomber og missiler. Vi vil med vilje myrde kvinnene deres, barn, eldre og syke. Vi vil sette opp blokader for å utvikle sult og spredning av smittsomme sykdommer. Dere, de «mindreverdige raser» på jorden, spiller ingen rolle. For oss er du skadedyr som skal utryddes. Vi har alt. Hvis du prøver å ta noe av det fra oss, dreper vi deg. Og vi vil aldri bli stilt til ansvar.

Vi er ikke hatet for våre verdier. Vi blir hatet fordi vi ikke har noen verdier. Vi er hatet fordi regler bare gjelder andre. Ikke til oss. Vi er hatet fordi vi har tillagt oss selv retten til å utføre vilkårlig slakting. Vi er hatet fordi vi er hjerteløse og grusomme. Vi er hatet fordi vi er hyklere, som snakker om å beskytte sivile, rettsstaten og humanitærisme samtidig som vi hver dag slukker livet til hundrevis av mennesker i Gaza, inkludert 160 barn.

Israel reagerte med indignasjon og moralsk forargelse da det ble anklaget for å ha bombet det arabiske kristne sykehuset al-Ahli i Gaza, som etterlot hundrevis av døde. Bombingen, hevdet Israel, kom fra en feilaktig rakett avfyrt av Palestinsk Islamsk Jihad. Det er ingenting i arsenalet til Hamas eller Islamsk Jihad som kunne ha forårsaket den massive eksplosive kraften til missilet som traff sykehuset. De av oss som har dekket Gaza har hørt dette israelske retoriske knepet så mange ganger at det ikke kan tas seriøst. De gir alltid Hamas og palestinerne skylden for sine egne krigsforbrytelser, og forsøker nå å argumentere for at sykehus er Hamas kommandosentraler og derfor legitime mål. De kommer aldri med bevis. Det israelske militæret og regjeringen lyver på inn- og utpust.

Leger Uten Grenser, som har ansatte som jobber i Al-Shifa, uttalte at pasienter, leger og sykepleiere er «fanget på sykehus under ild.» Den oppfordret «den israelske regjeringen til å slutte med dette ubøyelige angrepet på Gazas helsesystem».

«I løpet av de siste 24 timene har sykehus i Gaza vært under nådeløst bombardement. Al-Shifa sykehuskompleks, det største helseinstitusjonen hvor Leger Uten Grensers ansatte fortsatt jobber, har blitt truffet flere ganger, inkludert barsel- og polikliniske avdelinger, noe som har resultert i flere dødsfall og skader, het det i uttalelsen. «Fiendtlighetene rundt sykehuset har ikke stoppet. Leger Uten Grenser-team og hundrevis av pasienter er fortsatt inne på Al-Shifa-sykehuset. Leger Uten Grenser gjentar raskt sine oppfordringer om å stoppe angrepene mot sykehus, om en umiddelbar våpenhvile og for beskyttelse av medisinske fasiliteter, medisinsk personell og pasienter.»

Tre andre sykehus i Nord-Gaza og Gaza by er omringet av israelske styrker og stridsvogner, i det en lege omtalte til Al Jazeera som en «krigsdag mot sykehus». Det indonesiske sykehuset har angivelig også mistet strømmen. FNs kontor for koordinering av humanitære anliggender (OCHA) rapporterer at 20 av 36 sykehus i Gaza ikke lenger fungerer.

Israels og Washingtons kynisme er hårreisende. Det er ingen forskjeller i hensikt. Washington vil bare ha det gjort raskt. Humanitære korridorer? Pauser i beskytningen? Dette er virkemidler for å legge til rette for total avfolking av det nordlige Gaza. Den håndfullen hjelpebiler som slipper gjennom grensen ved Rafah til Egypt? En PR-gimmick. Det er bare ett mål – drep, drep, drep. Jo raskere jo bedre. Alt Biden-tjenestemenn snakker om er hva som kommer neste gang når Israel har fullført sin tilintegjørelse av Gaza. De vet at Israels slakting ikke vil ende før Gazas folk lever i det fri uten ly i den sørlige delen av stripen og dør på grunn av mangel på mat, vann og medisinsk behandling.

Gaza før Israels bakkeinnrykk var et av de tettest befolkede stedene på planeten. Tenk deg hva som vil skje med 1,1 millioner Gazanere fra nord stablet på toppen av over 1 million i sør. Tenk deg hva som vil skje når infeksjonssykdommer som kolera blir en epidemi. Se for deg sultens herjinger. Presset vil bygge seg for å gjøre noe. Og at noe, håper Israel, vil være å presse palestinerne over grensen til Sinai i Egypt. Når de først er der, kommer de aldri tilbake. Israels etniske rensing av Gaza vil være fullført. Dens etniske rensing av Vestbredden vil begynne.

Det er Israels demente drøm. For å oppnå det vil de gjøre Gaza ubeboelig.

Spør deg selv, hvis du var palestiner i Gaza og hadde tilgang til et våpen, hva ville du gjort? Hvis Israel drepte familien din, hvordan ville du reagert? Hvorfor vil du bry deg om internasjonal eller humanitær lov når du vet at den bare gjelder de undertrykte, ikke undertrykkerne? Hvis terror er det eneste språket Israel bruker for å kommunisere, det eneste språket det tilsynelatende forstår, ville du ikke snakke tilbake med terror?

Israels dødsorgie vil ikke knuse Hamas. Hamas er en idé. Denne ideen er lei av martyrers blod. Israel gir Hamas en rikelig forsyning.

Spør deg selv, hvis du var palestiner i Gaza og hadde tilgang til et våpen, hva ville du gjort? Hvis Israel drepte familien din, hvordan ville du reagert? Hvorfor vil du bry deg om internasjonal eller humanitær lov når du vet at den bare gjelder de undertrykte, ikke undertrykkerne? Hvis terror er det eneste språket Israel bruker for å kommunisere, det eneste språket det tilsynelatende forstår, ville du ikke snakke tilbake med terror?

Israels dødsorgie vil ikke knuse Hamas. Hamas er en idé. Denne ideen får næring av martyrers blod. Israel gir Hamas en rikelig forsyning.


Denne artikkelen ble publisert på bloggen til Chris Hedges.

Oversatt for steigan.no av Kari Angelique Jaquesson.

Forrige artikkelDanskene tanker opp 1 milliard maiskolber, mat for 2,3 millioner mennesker
Neste artikkelØyeblikksbilde av Kievs militære kollaps – men det er ikke over ennå
Chris Hedges
Chris Hedges er en Pulitzer-prisvinnende journalist som var utenrikskorrespondent i femten år for The New York Times, hvor han fungerte som Midtøsten-byråsjef og Balkan-byråsjef for avisa. Han har tidligere jobbet i utlandet for The Dallas Morning News, The Christian Science Monitor og NPR. Han er programleder for showet The Chris Hedges Report.