Oppgjør med covid-hysteriet også i Slovakia

0
Av Jan Herdal.

Slovakias nye statsminister, sosialdemokraten Robert Fico, er internasjonalt mest kjent for at han stopper landets våpenforsendelser til Kiev-regimet i Ukraina. Men han tar også et grundig oppgjør med covid-hysteriet.

I en tale i parlamentet nylig sa han at den nye regjeringen vil vurdere de tidligere EU-vennlige regjeringenes håndtering av saken. Han nevnte alle restriksjonene som ble innført, at det ble benyttet uprøvde vaksiner, og brukt store penger både på vaksiner og utstyr. Samtidig varslet han at hans parti ikke vil styrke WHOs fullmakter for håndtering av pandemier.

Slowakei: Fico will Covid-Politik untersuchen und WHO-Reform ablehnen

Fico kritiserte presset mot de som hadde en annen oppfatning og/eller nektet å la seg vaksinere. De ble i mediene framstilt som farlige for samfunnet, og i mediene kunne en lese oppfatninger som at «enhver uvaksinert person vil hyle av smerte som en gris».

– I dag ser det ut til at vår oppfatning om at den forrige regjeringens tiltak grovt krenket menneskerettighetene, var både riktig og berettiget. Den ene studien etter den andre bekrefter nå de skandaløse konsekvensene av massevaksinasjon med uprøvde, eksperimentelle vaksiner, sa Fico.

For hans regjering er det ikke aktuelt å styrke Verdens Helseorganisasjon (WHO) på bekostning av suverene stater i bekjempelsen av pandemier.

 – Slikt tøys kan bare være oppfunnet av skruppelløse farmasøytiske selskaper som vil omgå regjeringers motstand mot obligatorisk vaksinasjon, sa Fico, og minte om at en slik maktoverføring ifølge den slovakiske grunnloven vil kreve godkjenning av parlamentet.

Han var overbevist om at suverene politiske partier ikke vil gi et slikt samtykke, og aller minst de som støtter hans regjering.

Forrige artikkelDet som skjer i Myanmar stopper kanskje ikke i Myanmar
Neste artikkelIsraels våpenhvile skjuler en større trussel