Når vender de ham ryggen?

0
Illustrasjon: Terje Sørensen.

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj holdt en videoverført tale til Stortingssalen 30. mars 2022. Stortinget har lagt ut en nettside med tekst, bilder og film fra samme på https://www.stortinget.no/…/ukrainas-president-tale/.. Mitt umiddelbare inntrykk var at de tilstedeværende representanter var unisont fortryllet over hva de opplevde og applauderte stående.

Helt siden Russlands aksjon mot Ukraina i februar 2022 har Zelenskyj ridd på en fenomenal popularitetsbølge – i alle fall i den vestlig- og NATO/EU-dominerte verden. Jeg har ligget stille avventende i bølgens bakevje, men nå i de siste månedene har det kommet informasjoner fra ulike medier om at bølgen er i ferd med å avta – ja. kanskje direkte snu og strømme motsatt vei. Det har ført til at jeg har publisert noen innlegg om saken – se min Facebook-scrapbook, «Terje på facebook», https://www.terje-sorensen.no/terjep%C3%A5facebook…:

1. «HVORDAN ER DET STELT MED VOLODYMYR ZELENSKY – KOMMER HAN TIL Å FRYSE? 2.8.2023, side 674. Der viser jeg mange av de aktiva han råder over i utlandet hvor han kan trekke seg tilbake / flykte til.

2. ZELENSKYJ LETER ETTER SYNDEBUKKER ETTER MISLYKKET MOTOFFENSIV – NÅR STIKKER HAN TIL ET AV SINE GODT FORBEREDTE HIMMERIKER? 31.10.2023, side 734. Mye det samme som under 1.

3. …MEN KOMMER ZELENSKY TILBAKE? – LES «KI-VENNENS» LILLE FANTASIFORTELLING, 4.11.2023, side 744. Et forsøk fra meg og «KI» å lage en fantasifortelling om hvordan Zelenskyj må transportere et slott fra Egypt til Israel.

Andre medier er for tiden inne på samme spor som jeg. Nettavisen «The Unz Review» – som verken er spesielt Ukraina-, ei heller jøde-/sionistvennlig til tross for at grunnleggeren Ron Unz som er født i USA, har en immigrant-jødisk-ukrainsk far og ble oppdratt av sin mor i et nærmest 100 prosent jødiskpreget hjem – har en artikkel 21. november 2023 «Continued Support for Ukraine Is Fading», som mot slutten lyder (oversatt fra engelsk av meg):

(sitat)

Ikke desto mindre vet Zelenskij nøyaktig hva som skjer, og man mistenker at han vil trekke ut pluggen og trekke seg tilbake til en av sine syv eller så eiendommer i Israel, Sveits, Italia og Florida, hvor han vil etablere sin mobbe-talerstol og fortsette å klage over at han ble dolket i ryggen av NATO og Washington.

(sitat slutt)

Det er fortsatt svak bakevje fra hovedstrømmen, og jeg venter med spent interesse på en flodbølgevending!


Terje Sørensen, pensjonert advokat

Forrige artikkelUSA strammer skruene på Ukraina
Neste artikkelHvordan bedøve elefanten i rommet