Motstanden angriper USAs baser i Syria og Irak

0
Amerikanske soldater ved oljeanlegg i Syria.

Det er en markant økning i antallet militære aksjoner mot USAs ulovlige baser i Syri og Irak. Dette går fram i meldinger fra mange nyhetskanaler i regionen. Her er noen meldinger via Syria News. Al-Monitor rapporterer det samme. Se også NBCNews. Det går fram av meldingene at angrepene har sammenheng med USAs støtte til Israels angrep på Gaza. Samtidig er det uttrykk for at krigen i Gaza åpner et vindu for angrep på USAs baser i Syria og Irak.

Den syriske arabiske hæren (SAA) og dens allierte styrker, samt den syriske og irakiske motstanden bombet de ulovlige amerikanske militærbasene i Syria og i Irak med 56 drepte eller sårede amerikanske soldater som resultat.

De siste trefningene fant sted tidlig på morgenkvisten mandag 13. november, da den amerikanske hæren bombet flere stillinger nær Al Mayadin brua og Al Sayyal-distriktet i byen Al Bukamal på den østlige landsbygda i Deir Ezzor. Den amerikanske hæren drepte en soldat fra de allierte SAA-styrkene og skadet en annen.

Som svar gjennomførte den syriske arabiske hæren og dens allierte styrker et bomberaid med kamikaze-droner, Aragon-missiler og artilleri rettet mot de ulovlige amerikanske hærbasene i Conoco Gas-feltet, i byen Al Huwayejah og Al Omar-oljefeltet på den østlige landsbygda i Deir Ezzor.

Lokale kilder bekreftet at de hørte høye lyder av eksplosjoner i de amerikanske hærbasene og i utkanten av dem uten å kunne identifisere de amerikanske tapene.

Lloyd Austin, et tidligere styremedlem i Raytheon (RTX), en stor amerikansk våpenprodusent, som nå midlertidig tjenestegjør som USAs forsvarsminister, innrømmet i en uttalelse at USAs styrker i Syria bombet «anleggene i det østlige Syria» og hevdet at det ble «brukt av det iranske revolusjonsgardekorpset» uten å presentere noe bevis for påstandene hans.

US CENTCOM, den amerikanske kommandoen med ansvar for de amerikanske krigshandlingene i den arabiske og muslimske verden, innrømmet at 56 av det amerikanske militærpersonellet har blitt «skadet» som et resultat av 46 bombinger av deres baser i «Midtøsten» siden 17. oktober.

Den syriske motstanden lovet å bombe de ulovlige amerikanske hærbasene i landet hver gang Israel bomber Syria, og den irakiske motstanden begynte å bombe de ulovlige amerikanske hærbasene i både Syria og Irak som svar på de USAs støtte til Israels angrep på Gaza. Folkeretten gir ikke rett til selvforsvar til den amerikanske hæren som er en ulovlig okkupasjonsstyrke, spesielt i Syria, mens den gir alle rettigheter til å motstå okkupasjonen til folket i landet, både i Syria og Irak.

Forrige artikkelIsraelsk parlamentsmedlem: «Utrydd hele Gaza fra jordas overflate»
Neste artikkelThe Lancet: kognitiv funksjon og hukommelse ble varig svekket under «pandemien»