Israelsk parlamentsmedlem: «Utrydd hele Gaza fra jordas overflate»

0

Det er fortsatt noen som tror at Israels angrep på Gaza egentlig handler om å «utrydde Hamas» når israelske tjenestemenn har vært veldig eksplisitte om at målet med operasjonen ganske enkelt er å forårsake så mye død og ødeleggelse som mulig (dvs. mye som de kan slippe unna med), terrorisere og brutalisere sivilbefolkningen, og gjøre livet så forferdelig for de som er heldige nok til å overleve det militære angrepet at de til slutt ikke vil ha noe annet valg enn å dra. Her er bare noen sitater fra nåværende eller tidligere israelske tjenestemenn:

IDF-talsperson: «Vekten [i Gazas bombardement] er på skade og ikke på nøyaktighet».

– Tidligere Netanyahu-utnevnt israelsk ambassadør i Italia Dror Eydar: «For oss er det bare ett mål: å ødelegge Gaza».

Galit Distel-Atbaryan, Likud Knesset-medlem og tidligere informasjonsminister: «Slett hele Gaza fra jordens overflate».

Amichai Eliyahu, minister for Jerusalem-anliggender og kulturarv: «Nuking Gaza er et alternativ. Blås det opp og bomb det flatt”.

Tally Gotliv, Likud Knesset-medlem: «Jeg oppfordrer dere til å gjøre alt og bruke dommedagsvåpen fryktløst mot våre fiender».

Ariel Kallner, Likud Knesset-medlem: «Akkurat nå har [vi] ett mål: Nakba!».

Giora Eiland, tidligere leder av Israels nasjonale sikkerhetsråd: «Israel må skape en humanitær krise i Gaza… skape forhold der livet i Gaza blir uholdbart… slik at hele befolkningen i Gaza enten vil flytte til Egypt eller flytte til Gulfen». Til syvende og sist må Gaza «bli et sted der ingen mennesker kan eksistere».

– Israelsk tenketank med bånd til Netanyahu: krigen gir en «unik og sjelden mulighet» for «flytting og endelig fordriving av hele Gaza-befolkningen».

– Det israelske etterretningsdepartementet: publiserte et «konseptdokument» som anbefaler permanent overføring av hele befolkningen på Gazastripen til Egypt.

Dette er tilstrekkelig. Vi trenger ikke å påstå noe som helst om Israels intensjoner. Den uttrykker de israelske lederne så krystallklart at alle må se hva intensjonen er: å rasere Gaza totalt og utslette eller fullstendig fordrive den palestinske befolkninga der. Deres handlinger bekrefter deres ord.

Forrige artikkelØrsted trekker seg ut av norsk havvind
Neste artikkelMotstanden angriper USAs baser i Syria og Irak