Krigsdagbok del 84 – 10. til 17. september 2023

0

Dette er 84. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

10. september

De visste det ville føre til krig, altså måtte de gjøre det.

Hva sikter jeg til? NATO-utvidelsene. Hvem sikter jeg til? Vestlige ledere. Det beste man kan si om dem er at de er uansvarlige.

Seinere samme dag:

Kiev-regimet har seg sjøl og NATO å takke for at Russland invaderte. Hvis regimet ønsker det beste for Ukraina heiser de det hvite flagget og ber 1. Russland om forhandlinger. 2. det ukrainske folk om tilgivelse.

11. september

Interessant samtale på NRKs «Trygdekontoret», som viser at journalistene tenker mer nyansert enn det som kommer til uttrykk i den daglige dekningen av krigen. Problemet er at denne samtalen er det få som får med seg. Derfor blir folk flest allikevel sittende igjen med helt overfladisk og ‘vridd’ kunnskap om krigen. Skjønt dekningen er mer nyansert nå enn tidligere.

12. september

SKJELLETENE RAMLER UT AV SKAPET.

78% av ukrainerne mener at Zelensky er ansvarlig for den voldsomme korrupsjonen i Ukraina. Ja, vi snakker om mannen som norske politikere har pøst ca 100 milliarder kroner over og behandlet som om han skulle være Jesus og som norske medier har dyrket på samme måte.

Denne målingen har naturligvis ikke blitt omtalt av de norske mediene og politikerne som har markedsført Zelensky som en frihetskjemper og et fyrtårn for demokrati og menneskerettigheter, og som forsøker å skremme oss til ikke å bruke RT. Men den har blitt omtalt av RT, Kyiv Post, Ukrainska Pravda og norske INyheter. 

https://inyheter.no/12/09/2023/de-aller-fleste-ukrainere-finner-zelenskyj-ansvarlig-for-korrupsjon/

Seinere samme dag:

Eva Thomassen (hun heter Synnøve på Facebook) har blitt utestengt fra Twitter, uten å få noen forklaring på hvorfor. Jeg trodde Twitter skulle bli bedre med Musk, mindre sensur. Men dette er ikke bra.

Her om hvordan enkelte på Twitter reagerer på det, der de støtter Twitters sensur av Eva. Blant dem er Jørn A. Sund-Henriksen, som Nettavisen publiserer jevnlig, til tross for at han er kronisk uetterrettelig. Og til tross for at han liker sensur. Eller snarere derfor. For det er de facto sensur mediene driver med i en del saker, i Norge som andre land.

Her viser Henriksen glede over at Eva Thomassen har blitt utestengt fra Twitter. Han har også skrytt av at han støttet jødehateren/fascisten Viktor Justsjenko under den såkalte Oransjerevolusjonen i 2004.

De som er mest høyrøstet og slår seg på brystet med pompøse ytringer om demokrati og ytringsfrihet er i mange tilfeller tilhengere av total ensretting av mediene. Som i diktaturer.

Seinere samme dag:

Zelensky truer nå med at ukrainere på rømmen i Norge og andre NATO-land kan hevne seg hvis de mener at de ikke får nok hjelp av NATO. https://www.youtube.com/watch?v=xNihl5J-7qw

Dette er faktisk en ganske utilslørt trussel om terror. Jeg minner om at Ukraina fra før har en liste over mennesker de gjerne ser drept. Den inneholder navn på flere hundre tusen mennesker over nær sagt hele verden og den inkluderer nordmenn som ikke har gjort annet enn å kritisere Zelensky og regimet hans. Folk på den lista har allerede blitt drept, som Darya Dugina.

Norske/vestlige politikere har altså skaffet ris til egen bak, eller rettere sagt til egne velgeres bak, ved å støtte et regime av hel og halvfascister, med løfter om støtte til de klarer å slå Russland, noe de ikke klarer.

Steigan omtaler også dette i dag. Men ikke NRK, Nyhetsdesken TV 2, Aftenposten, Dagsavisen og andre NATO-medier.

Seinere samme dag:

Russere som reiser til EU-land kan nå få beslaglagt alt fra biler til telefoner til toalettsaker, har EU bestemt. Dette vitner om maktesløshet, at de ikke finner andre måter å ta Russland på. Mer om dette i denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=0sKHeGzbuu4

13. september

Her en ukrainsk kvinne som du aldri får se på NRKs Dagsrevyen eller Nyhetsdesken TV 2 , sjøl om hun representer det flertallet av ukrainere som ikke støttet kuppet mot Janukovitsj i 2014 og som ikke ville ha Ukraina inn i NATO. Men USA/NATO/EU bryr seg ikke om hva folk mener, hverken i Vesten eller i verden forøvrig. Så de påtvang ukrainerne et regime som tjener dem, ikke ukrainerne. Ja, de har for vane å fremme ekstreme minoriteter, da det var det de gjorde også i Libya, Syria og andre tilfeller.

En gang, i en forhåpentligvis ikke alt for fjern framtid, vil krigen i Ukraina være over. Og da kan jeg, i likhet med denne unge ukrainske kvinnen, si at jeg har god samvittighet. For jeg advarte mot alt det som førte til krigen: NATO-utvidelsene, kuppet i 2014, som Norge støttet, og USA/NATO/Norges støtte til de høyreekstreme og russofobe kuppmakernes krigføring fra samme år.

Så er det naturligvis få som bryr seg om mine advarsler. Men jeg var ikke den eneste, da også mange på høyt nivå i Vesten advarte, helt siden 90-tallet. Til og med Joe Biden advarte, i 1997. Men da han ble president førte han straks samme politikk som sine forgjengere (i den grad det er han som fører politikken, det er det ikke). Og Russland, sjølsagt. Men norske/vestlige politikere ignorerte alle varsellampene, alle blålysene, alle stopp-skiltene. De insisterte på å gjøre det de visste kunne føre til krig.

«Det kollektive Vesten» er et begrep som har oppstått om vestlige beslutningstagere eller vestlige eliter. Det er sannelig et stort paradoks at det finnes så lite sunn fornuft blant de som skal være de beste blant oss. I alle fall gikk de som søvngjengere, som styrt av en usynlig hånd inn i krigen, som de gjorde før første og andre verdenskrig. Eller var det krig de ville ha? 

14. september

Norske/vestlige medier og politikere uffer og akker seg over at Nord-Korea skal levere våpen til Russland. For NATO vil ha enerett på å levere våpen til krigen, til et regime som kan takke seg sjøl og NATO for at Russland invaderte.

Mediene og politikerne tier naturligvis også om at Russland skal levere sårt tiltrengt humanitær hjelp, grunnet Vestens krigføring/sanksjoner mot Nord-Korea siden 1950.

Russerne kjenner til denne krigføringen langt mer enn nordmenn. Derfor har de også mer sympati med det plagede landet, som naturligvis også har strenge myndigheter. Men det finnes det også årsaker til. Derfor minner jeg om min artikkelserie om «det urokkelige regimet» fra i fjor. Her første del av 7. https://steigan.no/2022/06/nord-korea-det-urokkelige-regimet-del-1-1945-1950/

Seinere samme dag:

Kiev-regimet v/ Sarah Ashton-Cirillo kommer, på fascisters vis, med temmelig utilslørte drapstrusler mot hvem som helst de mener sprer russisk propaganda. Det betyr enhver, også i Norge, som tar til orde for fredsforhandlinger eller annet som regimet anser som russisk propaganda.   https://www.facebook.com/100080059525400/videos/847006770142203?idorvanity=5498045083590240 

Hva bør norske myndigheter gjøre når slikt skjer? De bør i det minste komme med en kraftig advarsel, for eksempel ved å kalle ambassadøren «inn på teppet». Og de bør i hvert fall slutte å pøse penger over dette gangster-regimet, slik norske myndigheter har gjort siden 2014.

Bakgrunnen for mitt spørsmål er 1. at det finnes en ukrainsk liste med bilder og personopplysninger over mennesker som regimet der gjerne ser at blir drept, sjøl om de ikke har gjort mer enn å kritisere regimet. Lista inneholder flere hundre tusen navn, inkludert i alle fall tre norske, samt internasjonale kjendiser som Henry Kissinger. Noen på lista har blitt drept og drapene ‘feires’ ved å sette et kryss over bildet av den drepte. Varsko for grusomme bilder her:

https://myrotvorets.center/


2. Sarah Ashton-Cirillo er talsperson for den ukrainske regjeringen. Hun er ikke ukrainsk, men en amerikansk transkvinne som har hevdet at russere ikke er mennesker, at Putin er vampyr, at blod renner ut fra munnvikene hans og at han bader i blod fra barn. For noen dager siden sa hun at personer som bedriver det hun mener er russisk propaganda bør drepes. Uttrykket hun brukte, «hunt down», kan ikke tolkes på annen måte. https://www.facebook.com/100080059525400/videos/847006770142203?idorvanity=5498045083590240

3. Zelensky truet for noen dager siden med at ukrainere på rømmen i Norge og andre NATO-land kan hevne seg hvis de mener at de ikke får nok hjelp av NATO.

Se Facebook.

17. september

Krig er så og si en grunnleggende forretningside for USA. Og slik ble det fordi USA kan krige ustraffet på andre lands territorier.

«Nato-sjef Jens Stoltenberg: Det blir en lang krig i Ukraina».

Ja, USA/NATOs kriger pleier å bli langvarige. Jens har bestemt seg for at også krigen i Ukraina skal vare lenge.

Motsatt med krigen i Georgia i 2008, som Georgia startet før Russland invaderte. Den varte kun i fem dager. For i den krigen blandet ikke USA/NATO seg inn. Hvis de hadde blandet seg inn da ville den sannsynligvis ha pågått ennå.

Krigen i Ukraina hadde vært over på noen måneder uten USA/NATOs innblanding. Rettere sagt: det ville ikke ha blitt noen krig.

«Vi ønsker alle en rask fred. Men samtidig må vi erkjenne: Hvis president Zelenskyj og ukrainerne slutter å kjempe, vil landet deres ikke lenger eksistere, sier Stoltenberg».

Dette er nok en propagandaløgn fra Stoltenberg. I virkeligheten er det stikk motsatt: Hvis Kiev-regimet kapitulerer nå vil Ukraina bestå, men på et mindre territorium. Det at USA/NATO ‘tvinger’ regimet til å fortsette kan føre til at Russland vil overta mer og mer av Ukraina for å få slutt på krigen. Men sjøl da vil jo Ukrainas landområder være der. Tyskland fortsatte å være Tyskland etter andre verdenskrig, men på et mindre territorium og med et ‘snillere’ regime.

https://inyheter.no/17/09/2023/nato-sjef-jens-stoltenberg-det-blir-en-lang-krig-i-ukraina/


Tidligere utgaver: @Krigsdagbok

Forrige artikkelUSA legger ut på en proxy-krig mot Iran
Neste artikkelHvordan forholde seg til «Det grønne skiftet»