Israel og Hamas er enige om en våpenhvileavtale som baner vei for løslatelse av noen fanger

0

Femti kvinner og barn holdt fanget i Gaza vil bli løslatt i bytte mot palestinske kvinner og barn i israelske fengsler. Dette skriver Al Jazeera.

Se også Washington Post.

Israel og Hamas har blitt enige om en midlertidig våpenhvileavtale som vil muliggjøre løslatelse av rundt 50 mennesker som har blitt holdt fanget i Gaza siden den væpnede Hamas-gruppen stormet Sør-Israel 7. oktober, i bytte mot palestinere holdt i israelske fengsler.

Det israelske kabinettet støttet avtalen etter samtaler om en Qatar-formidlet avtale som fortsatte til de tidlige timene onsdag morgen, med israelske medier som rapporterte om heftige meningsutvekslinger mellom ministrene til statsminister Benjamin Netanyahus regjering.

Til slutt stemte bare tre av de 38 medlemmene av kabinettet mot våpenhvilen – nasjonal sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir og to andre medlemmer av hans ytre høyre politiske parti.

Statsministerens kontor sa at avtalen vil kreve at Hamas løslater minst 50 kvinner og barn under en fire dager lang våpenhvile. For hver ytterligere 10 gisler som løslates, vil pausen bli forlenget med en dag, heter det, uten å nevne løslatelsen av palestinske fanger i bytte.

BRICS krever våpenhvile og fred og opprettelsen av en palestinsk stat

Kina, Russland, de arabiske og muslimske statene og nå BRICS krever umiddelbar våpenhvile og fred og de tar initiativ til en fredsprosess som skal ende med opprettelsen av en reell palestinsk stat innenfor grensene fra 1967.

Saudi-Arabia ved kronprins Mohammed bin Salman, Kina ved president Xi Jinping og Russland ved president Vladimir Putin understreket alle at disse landene nå setter alt inn på å få en slik løsning. Saudi-Arabia oppfordrer alle land til å stanse våpeneksporten til Israel og Sør-Afrika bryter de diplomatiske forbindelsene med Israel.

Ellers noterer vi at Jemen med ett helikopter og færre enn femten mann lyktes i å påføre Israel gigantiske økonomiske tap uten at et eneste skudd ble løsnet og uten at et eneste menneske ble skadd eller drept:

Jemen kaprer skip i Rødehavet og erklærer alle israelske skip for legitime mål

Forrige artikkelIsrael henrettet journalister fra Al Mayadeen
Neste artikkelAvsløring: Myndighetene visste at «vaksinen» ikke beskytter mot sjukdom eller smitte