Israel henrettet journalister fra Al Mayadeen

0

‘Israel’ drepte med fullt overlegg Al Mayadeens mannskap i Sør-Libanon.

Al Mayadeen skriver:

Al Mayadeens korrespondent, Farah Omar, sammen med kameramann Rabih Me’mari, led martyrdøden i dag ved en israelsk bombing som bevisst rettet seg dem etter at de nettopp hadde fullført direktesendingen. De ble myrdet i Tayr Harfa, Sør-Libanon.

Et israelsk krigsfly avfyrte to raketter mot Farah og Rabihs posisjon.

Farah og Rabih hadde nettopp avsluttet en direktesending klokken 10, og ga oppdateringer om det siste israelske bombardementet i Sør-Libanon. Hun og kollegene hennes ble angrepet like etter at de avsluttet dekningen og gikk av lufta.

«Israel» har ikke vært uvillig til angripe av journalister, og har gjort det flere ganger den siste måneden, både i Gaza og i Sør-Libanon.

Internasjonale medieorganer sender sine kondolanser til Al Mayadeen og fordømmer det israelske angrepet som drepte to av journalistene i Sør-Libanon.

Den cubanske ambassadøren i Libanon, Jorge Leon Cruz, kondolerte Al Mayadeen ved hovedkvarteret og sa: «Vi er sikre på at det er hundrevis av Farahs og Rabihs i Al Mayadeen.» Han understreket at «vi ba om en umiddelbar våpenhvile i Gaza, og åpning av alle humanitære overganger.»

Journalistforbundet på Cuba bekreftet på sin side at Al Mayadeen fortsetter å bekjempe israelske forsøk på å bringe folk til taushet, til tross for okkupasjonsmaktens trusler mot journalister og mediefolk.

I et innlegg på X uttalte den britiske rapperen Lowkey at den nylige massakren «ville bryte artikkel 79 i tilleggsprotokollen (I) til Genève-konvensjonene, men det er klart at internasjonal lov ikke gjelder Israel.»

Følg Al Mayadeen

Det er vel verdt å følge journalistikken til Al Mayadeen. Her er noen artikler under emnet Palestina 22. november 2023:

Hezbollah svarte på henrettelsen av de to journalistene med å angripe et anlegg som tilhører den israelske våpenprodusenten Rafael.

Forrige artikkelHvordan bedøve elefanten i rommet
Neste artikkelIsrael og Hamas er enige om en våpenhvileavtale som baner vei for løslatelse av noen fanger