Israel har drept mer enn 10.000 i Gaza – av dem over 4100 barn

0
Demonstranter i New York bærer ei liste med navnene på palestinere som er drept av Israel i Gaza.

Amerikanske tjenestemenn bekreftet at tallene på døde rapportert av det Hamas-drevne helsedepartementet i Gaza er korrekte, tall som inkluderer drap på over 4100 barn.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Israel har drept minst 10.022 palestinere, inkludert 4.104 barn, i luftangrep på Gaza på bare én måned, rapporterte Gazas helsedepartement 6. november.

Helsedepartementet sa også at mer enn 200 mennesker hadde dødd i angrepene over natten.

«Dette er massakrer! De ødela tre hus over hodet på beboerne – kvinner og barn,» sa en innbygger, Mahmoud Mechmech, til AFP i Deir al-Balah sentralt i Gaza.

«Vi har allerede tatt 40 lik ut av ruinene,» sa han mens folkemengder ba rundt lik pakket inn i hvite likkleder utenfor et sykehus i nærheten.

Både USAs president Joe Biden og israelske tjenestemenn har stilt spørsmål ved helsedepartementets antall skader, og antydet at de er upålitelige fordi departementet er en del av den Hamas-styrte regjeringen i Gaza. 

New York Times erkjente imidlertid stille at helsedepartementets dødstall stemmer overens med USAs egen opptelling. «Amerikanske tjenestemenn sa at deres estimater av antall drepte palestinere var sammenfallende,» med departementets egne, rapporterte avisen 6. november.

De forferdelige ofrene skyldes delvis Israels bruk av massive bomber på 2000 pund i tettpakkede boligområder. Forrige uke bombet Israel flyktningleiren Jabaliya nord i Gaza med flere slike bomber etter hverandre, og drepte rundt 400. 

Etter et av angrepene erkjente en israelsk militærtalsmann overfor CNN at bomben ble sluppet i visshet om at den ville drepe mange sivile, selv om militæret ikke var sikker på at en Hamas-agent de hevdet å rette angrepet mot var til stede og hadde blitt drept i angrepet.

Det høye antallet palestinske sivile ofre er et resultat av Israels militære strategi, kjent som «Dahiya-doktrinen», som krever angrep mot sivile som avskrekking mot sine fiender.

Som den palestinske historikeren Rashid Khalidi forklarte, ble doktrinen avslørt offentlig i 2008 av generalmajor Gadi Eizenkot, som var sjef for Nordkommandoen og nestleder for det israelske militæret under krigen i 2006 mellom Israel og den libanesiske Hizbollah. 

Under krigen ble en hel sørlig forstad til Beirut, kjent som Dahiya, ødelagt fra luften av tropper under Eizenkots kommando ved å bruke bomber på to tusen pund og annen lignende ammunisjon. 

Eizenkot uttalte:

«Det som skjedde i Dahiya-kvarteret i Beirut i 2006 vil skje i hver landsby der det skytes mot Israel … Vi vil bruke uforholdsmessig makt mot dem og forårsake stor skade og ødeleggelse der. Fra vårt ståsted er dette ikke sivile landsbyer, de er militærbaser … Dette er ikke en anbefaling. Dette er en plan. Og det er godkjent.»

Protestene fortsetter over hele verden

Montreal

Oakland

Washington

Caracas

Sør-Afrika

ØNSKER USA MER PRESIS BOMBING I GAZA?

I går kl. 23:30 USA vil sende presisjonsbomber til Israel USAs regjering har informert Kongressen om at den planlegger å sende presisjonsbomber for 320 millioner dollar til Israel, melder Wall Street Journal. Det dreier seg ifølge opplysningene om en type presisjonsstyrte våpen som avfyres fra krigsfly – Spice Family Gliding Bomb Assemblies. (NTB)

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHamas forandret stillingen i det internasjonale spillet
Neste artikkelUkrainas og Israels venner bidro til krigene, satser på militær seier uten plan B
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.