Israel bombet flyktningeleir med kjempebomber

0
Israels bomber rammet flyktningeleiren Jabalia der det bodde tusener av sivile, deriblant svært mange barn. Skjermdump fra video.

Rapporter sier at over 500 mennesker ble drept i flyktningeleiren Jabalia da Israels flyvåpen slapp fem ettonns bomber over det svært tett befolkede området.

Al-Jazeera skriver:

Humanitære grupper har fordømt Israels angrep på Jabalia flyktningleir, og sier at luftangrepet bør være en «vekker» til verdens ledere for å sikre en våpenhvile i Gaza.

Direktøren for det nærliggende indonesiske sykehuset har sagt at minst 50 mennesker ble drept og mange andre såret i angrepet; en kringkastingsingeniør fra Al Jazeera mistet 19 familiemedlemmer i raidet.

Det palestinske telekommunikasjonsselskapet Paltel har sagt at kommunikasjon og internetttjenester igjen har blitt kuttet over Gaza.

Dusinvis av skadde palestinere vil få lov til å forlate den bombarderte enklaven onsdag via Rafah-overgangen for å søke behandling på egyptiske sykehus, ifølge grensebyrået i Gaza.

Minst 8525 palestinere har blitt drept i israelske angrep i Gaza siden 7. oktober. Mer enn 1400 mennesker er drept i Israel.

NRK omtaler massakren her: Israel bekrefter luftangrep mot flyktningleir. Men den er ikke verdiget et forsideoppslag 06:40 1. november. Aftenposten har en lite prioritert artikkel som sier: Minst 47 mennesker skal være drept i flyktningleir. Israel tar på seg ansvaret. VG har den ganske høyt plassert, men reduserer antallet drept med 90%: Israel bekrefter angrep mot flyktningleir – minst 50 skal være drept.

Det er bare ett land i verden som kan drepe sivile på den måten og bare utløse skuldertrekk i mediene og blant vestlige politikere.

NRK 1.nov. 00:55 Belgia: Ber arbeidere bidra til mindre våpeneksport Fagforeningene til belgiske transportarbeidere ber medlemmene nekte å håndtere militært utstyr som skal sendes til Israel. Det dreier seg spesielt om flyplassansatte som har sett våpen bli sendt fra Belgia, melder Reuters. Fagforeningen sier at å laste eller losse disse våpnene betyr at man bidrar til å forsyne organisasjoner som dreper uskyldige personer. Belgiske myndigheter har så langt ikke villet kommentere saken.

Forrige artikkelSeks av de ni planetariske grensene er brutt
Neste artikkelFlotte LO-vedtak, men Ap kontrollerer LO og vil sabotere dem