Gaza har massive olje- og gassreserver

0

Dem har Israel allerede tatt kontroll over.

Siden krigen startet har Israel allerede tildelt et dusin olje- og gassletelisenser i Palestina til seks forskjellige store oljeselskaper, inkludert BP og ENI.

For fire år siden publiserte FNs konferanse om handel og utvikling (UNCTAD) en rapport om «det urealiserte potensialet til palestinske olje- og gassreserver». Rapporten anslår at disse reservene kan generere «hundrevis av milliarder dollar» for den som utvikler dem. Den kritiserer også Israel for å hindre palestinere i å utvikle disse ressursene som en måte å lindre deres massive fattigdom. Du kan lese den her:

The unrealized potential of Palestinian oil and gas reserves

Les: Gaza Gas Project

Det er et bredt spekter av økonomiske og logistiske insentiver for USA og Israel for å avfolke Gaza, inkludert bygging av et kanalalternativ til Suez, som lar dem dominere maritim handel og gi dem viktige militære fordeler. Den foretrukne kanalruten går rett gjennom Gaza. De har planlagt dette prosjektet i flere tiår, og nå har de en historisk mulighet.

Den økonomiske korridoren India-Midtøsten-Europa (IMEC) er en massiv offentlig diplomatioperasjon som ble lansert på det nylige G20-toppmøtet i New Delhi, komplett med et memorandum of understanding (et ikke bindende dokument som uttrykker en enighet i prinsippet, o.a.) signert 9. september. IMEC kan passe godt til Israels og USAs planer.

USA vurderte på sekstitallet et forslag om å bruke 520 atombomber for å skape et alternativ til Suez-kanalen gjennom Israel ifølge et avklassifisert memorandum.

Planen ble aldri realisert, men å ha en alternativ vannvei til Suez-kanalen kunne vært nyttig i mars 2021, da et lasteskip som satt fast i den smale kanalen blokkerte en av verdens mest vitale skipsruter.

I følge memorandumet fra 1963, som ble avklassifisert i 1996, ville planen ha vært avhengig av 520 atombomber for å skjære ut vannveien. Notatet ba om «bruk av kjernefysiske eksplosiver for utgraving av Dødehavskanalen over Negev-ørkenen.»

Historikeren Alex Wellerstein kalte planen et «beskjedent forslag for Suez-kanalsituasjonen» på Twitter 24. mars 2021.

Forrige artikkelFærre bønder driver like mye jord
Neste artikkelXi Jinping til USA: – Vi ønsker fred og samarbeid