Fagforeninger på flyplasser i Belgia: Ingen håndering av våpen til Israel

0

En koalisjon av belgiske fagforeninger for lufthavnenes bakkemannskaper oppfordret 31. oktober sine medlemmer til å slutte å håndtere våpenforsendelser til Israel.

De belgiske fagforeningenes uttalelse, med tittelen «Nekting av å transportere militært materiell beregnet på krig i Palestina», bemerker at «arbeidere på forskjellige belgiske flyplasser ser våpen som går til krigssoner. Lasting og lossing av disse våpnene etterforsyner organisasjoner som dreper uskyldige mennesker.» På dette grunnlaget oppfordrer de sine medlemmer til å nekte å laste eller losse våpen på vei til Israel:

Vi, de forskjellige fagforeningene som er involvert i bakketransport, ber våre medlemmer ikke lenger betjene flygninger som transporterer militært materiell i retning Palestina/Israel, i likhet med ved begynnelsen av konflikten med Russland og Ukraina, basert på klare avtaler og regler.

Vi oppfordrer på denne måten til en umiddelbar våpenhvile, og ber den belgiske regjeringen være konsekvent og ikke tolerere transitten av våpenforsendelser gjennom belgiske flyplasser. Som fagforeninger erklærer vi vår solidaritet med dem som fører kampanjer for fred.

Uttalelsen ble utstedt på flamsk og fransk, Belgias to offisielle språk. Den flamske versjonen ble signert av lokalfagforeningen tilknyttet Fagforbundet av kristlige fagforeninger, Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV), Belgias transportfagforbund  (BTB på flamsk, UBT på fransk), Forbundet av ansatte teknikere og arbeidsledere (BBTK), og Transcom. Den franske versjonen ble signert av lokalfagfagforeninger tilknyttet Fagforbundet for nasjonalt ansatte, Centrale nationale des employés (CNE), Fagforbundet av ansatte teknikere og arbeidsledere, Syndicat des employés, techniciens et cadres (SETCa), og Transcom.

En melding på X/Twitter fra Peter Martens, generalsekretær i partiet Parti du travail de Belgique (PTB), som repostet denne uttalelsen har fått over 6 millioner visninger.

Forrige artikkelMagdi Omar hardt ut mot VGs politiske redaktør
Neste artikkelFortsatt bruk av glyfosat er ingen gladnyhet