Magdi Omar hardt ut mot VGs politiske redaktør

0
Magdi Omar, skjermdump fra VGTV.

Magdi Omar, den ene halvparten av Karpe, mener VGs politiske redaktør har tatt side i konflikten i Midtøsten.

I et innlegg på Instagram går han hardt ut mot Hanne Skartveit som han omtaler som Israel-venn, skriver VG.

Det følgende er utdrag av VGs artikkel:

– Jeg vet ikke om dere forstår alvoret, VG. Deres politiske redaktør har valgt side, og har ikke skrevet én eneste kommentar som viser noe annet. Når hun blir hyllet av radikale Israel-venner som «den eneste rasjonelle stemmen i debatten om Midtøsten» bør flyalarmen ringe i Akersgata, men det er skremmende stille, skriver Magdi Omar.

Han skriver at han har lest gjennom alle offentlig tilgjengelige kommentarer som Skartveit har skrevet om Israel de siste 17 årene.

Hanne Skartveit er politisk redaktør i VG. Hun er ansvarlig for meningsjournalistikken i VG, og skriver også egne kommentarer.

Omar mener Israel er skyldige i grove krigsforbrytelser og at det vi har sett de siste ukene bare er toppen av isfjellet samt at dette ikke begynte den 7. oktober.

• Rundt 1400 israelere og utenlandske statsborgere ble drept da Hamas gikk til angrep 7. oktober.

• Siden krigen brøt ut er rundt 9600 palestinere drept på Gazastripen, den okkuperte Vestbredden og i Israel, ifølge myndighetene.

– Vi står midt i historieboka til barna våre. Kanskje til og med barnebarna våre. Vi står midt i et folkemord som ingen ennå har klart å stoppe. Vi står midt i en definerende tid, og det er på tide å vise at vi ikke vakler, skriver Magdi Omar på Instagram.

Og videre:

– For om det ikke finnes en balansert måte å dekke terrorisme på, så skal det ikke finnes en balansert måte å dekke krigsforbrytelser på. Da kommer dere i så fall til å falle.

Forrige artikkelBiden-administrasjonens «tostatsløsning» krever militær seier over Hamas
Neste artikkelFagforeninger på flyplasser i Belgia: Ingen håndering av våpen til Israel