187 land stemte for Cuba i FN, bare USA og Israel stemte imot

0
Oversikt over avstemninga i FN

Rungende seier for Cuba: 187 stemmer mot USAs blokade! Bare USA og Israel stemte imot forslaget og bare Ukraina stemte avholdende.

Debatten i FNs generalforsamling 2. november fokuserte nok en gang oppmerksomheten på behovet for å få slutt på den økonomiske, kommersielle og finansielle blokaden som USA har pålagt Cuba, skriver den kubanske avisa Granma.

Avisa skriver videre:

Med et overveldende flertall på 187 stemmer for, to mot (USA og Israel) og én avholdende (Ukraina), krevde verden denne torsdagen igjen slutten på den økonomiske, kommersielle og finansielle blokaden som USA har pålagt Cuba i mer enn seks tiår.

Etter to dager med taler, der representanter for 44 nasjoner hevet sine stemmer mot denne ensidige og folkemordsaktige politikken – og 21 av dem også eksplisitt tok til orde mot inkluderingen av øya på listen over land som sponser terrorisme – var det en ny seier for cubansk diplomati og kampen til et helt folk for dets suverenitet.

Det er den 31. anledningen på rad at FNs generalforsamling utvetydig gjentar sin posisjon mot blokaden og krever at den avsluttes, uten ytterligere betingelser.

Nok en gang ble USA isolert av det praktisk talt enstemmige kravet fra det internasjonale samfunnet, som hevet stemmen sin kraftig for å fordømme det mest grusomme og langvarige systemet med ensidige tvangstiltak som noen gang har blitt brukt mot noen nasjon.

Bare Israel – landet som de siste ukene har sådd terror på Gazastripen og forårsaket døden til tusenvis av uskyldige sivile – støttet den amerikanske avstemningen, mens Ukraina avsto.

Kommentar

En stort mer knusende seier er det vanskelig å vinne. Samtidig må det jo gi grunn til ettertanke for våre hjemlige sosialistiske tilhengere av Ukraina. Her ser vi at landet nok en gang blamerer seg i FN etter at det også stemte avholdende til kravet om en humanitær våpenhvile i Gaza. Fra før av vet vi at bare USA og Ukraina stemte imot en resolusjon som fordømte nazisme, nynazisme og rasisme. Det er ganske merkelig at erklærte sosialister støtter det landet.

Forrige artikkelDe fleste israelere som ble drept 7. oktober var i militær alder
Neste artikkelKlimautvalget har glemt arbeidsfolk